*Nettavisen* Sport.

Seks birdier av Tutta

Foto: Hunter Martin (AFP)

Men ingen kan gjøre noe med verdenseneren i golf.

27.06.11 08:36

Etter to runder på par og bare en delt 38.-plass halvveis ut i LPGAs majorturnering i Rochester, New York, løsnet det endelig for Suzann «Tutta» Pettersen på den tredje runden på lørdag.

69-runden, tre slag under par, var nemlig bedre enn de fleste, og Tutta avanserte med det til en delt 16.-plass på resultatlisten.

Det norske golfesset slo faktisk hele seks birdier, men tre bogeyer gjorde at hun ikke klatret enda høyere på listene.

Tutta er nå bare tre slag bak Hee Young Park på fjerdeplass, og ingenting er i veien for at 30-åringen ikke kan avansere ytterligere på den fjerde og siste runden på søndag.

Taiwanske Yani Tseng kan hun imidlertid ikke gjøre mye med.

Verdenseneren er suveren i New York, etter å ha gått tredje runde fem slag under par. Seks slag under på den første runden og to slag under på den andre gjør at hun nå er 13 slag under par, og ser ikke ut til å ha noen problemer med å hente hjem majortrofeet.

De nærmeste utfordrerne er den amerikanske duoen Cindy Lacrosse og Morgan Pressel, som ligger fem slag bak på andreplass.

Finske Minea Blomqvist, som var den beste nordiske jenta halvveis ut i turneringen, falt tilbake til en delt 26.-plass etter hele fem slag over par på lørdag.

Sjekk resultatlista her(ekstern lenke)
Her er Suzann Pettersens scorekort(ekstern lenke)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.