*Nettavisen* Sport.

Seks slag foran Tiger Woods

Foto: TIMOTHY A. CLARY (Afp)

Nord-irske Rory McIlroy spilte dønn solid, og leder Masters-turneringen i golf etter første runde.

I toppen etter første runde finner vi i tillegg til McIlroy, også spanske Alvaro Quioros - begge med syv slag under par.

Tiger Woods henger med på en delt 24-plass. Han ligger et slag under par, etter en litt rufsete runde. Han lå ett slag under par etter de første ni hullene, men to påfølgende bogeys på 10. og 11. hull ødela mye. Woods rettet det opp igjen med to birdier på rad på 13. opg 14. hull.

Les også:Tiger Woods på banen du aldri får spille

Intet er avgjort, og kjennere mener at man kan ligge så mye som fem slag bak foran siste runde på søndag og likevel ha et berettighet håp om å vinne den grønne jakken.

Tabbefri morgen
Selv om feltet fortsatt er samlet, imponerte Rory McIlroy med sin tabbefrie morgenrunde. Syv birdier og resten par gjorde at McIlroy ledet det meste av dagen.

NB: Du kan se klipp fra turneringen i videoplayeren til høyre på siden - klikk på PGA Tour

- Det var mer solid enn det var eksplosivt eller spektakulært, sa McIlroy til pressekorpset etter runden. - Jeg tar ingenting for gitt. Det er en god start på turneringen, men det er også alt.

Mot slutten kom spanske Alvaro Qiuros med to sene birdier, og kom opp på siden av McIlroy.

Stjernesmell
Masters-turneringen byr alltid på noen smell, og i år var det de høyeste rankede på verdensliste som slet med å få sving på køllene.

Verdenseneren, tyske Martin Kaymer, fikk en marerittaktig start med seks slag over par - og ligger altså 13 slag bak lederduoen.

Litt bedre gikk det for engelske Lee Westwood, som er rangert som nummer to. Han endte på par - og har altså syv slag å ta igjen.

Litt å jobbe med
For de mest kjente spillerne er det fortsatt arbeid igjen å gjøre. Phil Mickelson vant i fjor etter et fantastisk på 13. hull med sekserjern ut mellom to trær.

Da han kom tilbake på samme hull i år, «safet» han med å gå ut i blomsterbeddet til venstre - men reddet seg inn til par.

Med to slag under par totalt, ligger Lefty fem slag etter lederne.

Turneringen fortsetter i ettermiddag - med avsluttende runder på lørdag og søndag.

Du kan følge stillinge her:Leader bord

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag