RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siste sjanse for Tiger

Foto: ANDY LYONS (Afp)
Sist oppdatert:
Skal Tiger Woods redde æren sin i 2010, må han gjøre det denne helgen.

Hadde du sagt for et år siden at Tiger Woods ikke kom til å være kvalifisert for Ryder Cup i Wales i begynnelsen av oktober i år, hadde alle med et snev av peiling på golf ledd seg fillete.

Men det er faktum per dags dato.

De åtte beste spillerne på poenglisten etter kommende helgs PGA mesterskap er automatisk kvalifisert til å spille for USA i golfstriden mot Europa.

Her kan du følge PGA-mesterskapet

Nå er Tiger Woods nummer ti, og uten en plassering helt i toppen i årets siste majorturnering i helgen er han ute, i hvert fall fra den automatiske kvalifiseringen.

Men USA-kaptein Corey Pavin skal også plukke ytterligere fire spillere, såkalte «captains picks».

Ikke under par på sju runder
Men med den formen verdenseneren – Tiger er fortsatt det, så vidt – viser for tiden, vil det være ren gambling å ta ham med. Sist helg ble Tiger tredje sist av åtti deltakere under Bridgestone Invitational.

På sine sju siste golfrunder har ikke Woods klart å komme under par, og selv om Woods fortsatt leder verdensrankingen ligger han på 119. plass på årets FedExCup-ranking, som gjenspeiler hvor godt han har spilt i år.

Ser man på gjennomsnittscoren til Woods sammenlignet med tidligere år er det lett å se at comebacket etter ekteskapsskandalen har vært vrient. I 2010 er snittscoren 71,66, mot 68,84, 68,90, 69,10 og 68,73 de fire foregående årene.

Det er rett og slett golf på et nivå langt under verdenstoppen.

- Ingen er lovet noe
I motsetning til hva Golf Channel tidligere har hevdet har ikke kaptein Pavin gitt noen garantier til Woods om at han vil få en av de fire plassene som blir utdelt etter BMW Championship 7. september.

- Det er ingen som er lovet å bli valgt nå. Det ville være å vise manglende respekt for alle som prøver å komme på laget. Jeg ser på ganske mange folk, sier Pavin, som hevder å ha rundt 20 spillere på blokka.

Pavin innrømmer at han hadde en samtale med Woods onsdag, men vil ikke røpe hva de snakket om.

Monty med problem
Men det er ikke bare Pavin som har vanskelige valg å gjøre foran Ryder Cup. Også Europa-kaptein Colin Montgomerie får det tøft med å ta ut sine tre kapteinsvalg.

Blant spillerne som ikke er kvalifisert i øyeblikket er storheter som Padraig Harrington, Robert Karlsson, Paul Casey og Sergio Garcia.

Dette er spillerne som er direkte kvalifisert for USA i øyeblikket:
Phil Mickelson
Hunter Mahan
Jim Furyk
Steve Stricker
Jeff Overton
Anthony Kim
Matt Kuchar
Lucas Glover

Dette er spillerne som er direkte kvalifisert for Europa i øyeblikket:
Lee Westwood
Rory McIlroy
Greame McDowell
Luke Donald
Ian Poulter
Ross Fisher
Martin Kaymer
Francesco Molinari
Miguel Angel Jimenez

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere