RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjokkseier til Hamilton i British Open

Sist oppdatert:
Amerikanske Todd Hamilton overrasket stort under British Open, og gikk helt til topps etter omspill mot Ernie Els.

Hamilton er bare rangert som nummer 57 i verden, og er et ubeskrevet blad i golfverden. Nå har han overrasket både seg selv og alle andre under årets British Open.

- Jeg har spilt dårlig så lenge, at det er veldig rart for meg å sitte her. Vanligvis når jeg kommenterer mitt eget spill er det til min kone og mine barn, og det er vanligvis i en sint tone, sier 38-åringen til BBC.

Spennnende omspill
Amerikaneren ledet historiens 133. British Open lenge, og tok seieren etter et spennende omspill mot søramerikanske Ernie Els.

Hamilton var to slag foran Els på 16. hull, men Els innhentet amerikaneren og de måtte ut i fire omspillsrunder.

De to første hullene i omspillet gikk begge likt, men Els bokførte bogey på tredje hull. Hamilton gikk på par, og kom ett slag foran. Els kunne endt like langt med en put på fjerde hull, men misset og dermed gikk Todd Hamilton helt til topps i den prestisjetunge golfturneringen.

Ni millioner rikere
Etter seieren tok en rørt Hamilton til tårene, og takket familien for seieren. Amerikaneren kunne også juble over 720.000 pund (rundt 9.2 millioner kroner) i premiepenger.

Masters-vinneren Phil Mickelson endte på 3. plass, ett slag bak. Tiger Woods skuffet igjen og gikk siste runde på 72 slag. Han endte på 9. plass, tre slag under par.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere