Gå til sidens hovedinnhold

Sju birdier for «Mr. Ace»

Knut Børsheim imponerer i sin Europatour-debut.

Han kvalifiserte seg til Europatouren i desember, delvis takket være to hole in one under kvalifiseringen.

Men i de to første rundene av Africa Open på East London Golf Club i Sør-Afrika har Fana-golferen Knut Børsheim (24) vist at prestasjonen i kvalen ikke var noe blaff.

Torsdag åpnet han med en runde tre under par, der han selv syntes han spilte relativt svakt.

Sju birdier
Fredag fortsatte han fremgangen og senket hele sju birdier i løpet av runden. Det snek seg inn to bogeyer også, slik at runden endt e på fem under par.

Med til sammen åtte under par var Børsheim på en 15. plass da han var ferdigspilt. Men han kommer til å falle en del plasseringer ettersom andre spillere gjør seg ferdig med sine runder i løpet av ettermiddagen.

Han klarer uansett cutten med god margin.

Se oppdatert ledertavle her.

Børsheim forteller at spillet varierte litt, selv om scoren ble god. Spesielt strevde han litt med drivene, som pleier å være styrke i spillet hans.

- Men jeg puttet og chippet veldig bra, og det er jo det vitigste, sier Børsheim til Nettavisen.

Han er fornøyd med å klare cuten, men er ikke spesielt fokusert på akkurat hvilken plassering han har.

- Jeg driter litt i plasseringen akkurat nå. Spiller jeg bra så blir det bra, og da vil jeg tjene penger. Det er en lang sesong, sier Børsheim.

- Jeg gjør mine ting, og får jeg gjort det så blir det bra, sier han.

Oosthuizen leder
Hjemmefavoritt Luis Oosthuizen, som vant The Open i 2010, leder turneringen etter en formidabel runde 11 slag under par. Totalt ligger sørafrikaneren på -15.

Africa Open er den første turneringen på årets Europatour, og har en samlet premiepott på én million euro. Vinneren stikker av med 158.500 euro.

Børsheim skal også spille Joburg Open neste uke i Sør-Afrika, der også Espen Kofstad skal være med. Deretter blir den måneds pause før det blir flere turneringen på 24-åringen.

Under en treningsrunde før turneringen satte Børsheim for øvrig sin tredje hole in one på en måned. Les mer om det nedenfor.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett