Skadet Tiger måtte gi seg

Foto: (Reuters/Scanpix)

Tiger Woods ga seg etter seks hull i avslutningen på The Players.

10.05.10 08:29

The Players er Tigers tredje turnering siden comebacket. Før dagens runde lå han fire under par, ti slag bak ledende Lee Westwood.

På de fem første hullene slo golfeneren to bogeys. På det tredje hullet slet han med puttingen, og på det femte endte utslaget i vannet. Dermed lå Tiger to under par før det sjuende utslaget.

Da ga han seg.

Årsaken skal være en vond nakke.

- Jeg har spilt med en vond nakke en stund nå. Jeg har oversett det hittil, men det klarer jeg ikke lenger, sa 34 åringen til pressekorpset, ifølge Reuters.

Det er første gang Tiger trekker seg midt i en turnering som proff. Sist gang det skjedde var i 1995 da han ennå var en amatørspiller.

Smertene skal ha oppstått like før US Masters for en måned siden. Der endte han på en delt fjerdeplass. Etter det har det gått dårligere for den skandaleomsuste golferen. I den forrige turneringen misset han cuten, og i prestisjetunge Players Championships måtte han altså gi seg.

- Jeg kjenner det gjennom hele svingen. Det går bra å legge opp ballen, men med en gang jeg begynner bevegelsen får jeg vondt, forklarte Tiger.

Mye sto på spill for Tiger i den lukrative turneringen, som har 57 millioner kroner i premiepotten. Om verdenstoer Phil Mickelson hadde vunnet turneringen ville han overtatt tittelen som verdens beste golfer.

Det skjedde ikke. Mickelson ble nummer 17, ni slag bak den sørafrikanske vinneren Tim Clark.

Clark tok dermed hjem den største pengepremien i golf, 1.710.000 dollar, eller 10,7 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.