Skarpnord-jubel over stipend

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- Dette betyr veldig mye for meg, sier golfprinsessen til Nettavisen.

28.01.10 14:55

Marianne Skarpnord var i 2009 den fjerde beste spilleren på Ladies European Tour, og på senhøsten kvalifiserte hun seg også for det gjeveste selskapet; den amerikanske LPGA-touren.

Et forsvarlig opplegg for den første sesongen på LPGA-touren krever imidlertid mer penger enn Skarpnord har i baklomma, så 23-åringen fra Sarpsborg håpet å får stipend fra Olympiatoppen i 2010. I 2009 var Suzann Pettersen den eneste kvinnelige golfspilleren som fikk stipend.

- Kommer godt med
Denne uka fikk hun beskjed om at hun får B-stipend. Det gir 50.000 kroner i støtte.

- Jeg ble veldig glad da jeg fikk nyheten i går. Jeg har vært litt bekymret for om jeg må klare meg helt på egenhånd, uten noe støtte, så da ble jeg litt lettet nå som Olympiatoppen hjelper til med et stipend. Dette betyr mye for meg og kommer veldig godt med i år, sier Skarpnord til Nettavisen.

Hun er for tiden på treningsleir i Dubai, hvor hun bor gratis hos venner og via sin utstyrssponsor Titleist trener gratis på Butch Harmon School of Golf. Skarpnord er naturligvis avhengig av å trene på gress for å kunne stille godt forberedt til sesongstarten.

Starter i februar
23-åringen planlegger å starte sesongen med europatourturneringer på New Zealand og i Australia i slutten av februar.

- Treningen her nede går veldig bra. Jeg får jobbet godt på gode forhold og forberedt meg bra. Jeg gleder meg masse til å komme i gang med en lang sesong med turneringsgolf igjen, forteller Skarpnord.

Suzann Pettersen får A-stipend på 100.000 kroner, mens Anders Kristiansen vil motta et utviklingsstipend på 50.000 kroner fra Olympiatoppen.

Se hele listen over Olympiatoppens stipendtildelinger her (ekstern lenke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.