Gå til sidens hovedinnhold

Slik skal hun vinne US Open

Suzann Pettersen har oppskriften klar på hvordan hun skal lykkes i US Womens Open.

Suzann jakter på sin andre majortittel etter at hun gikk til topps i McDonald’s LPGA Championship tidligere i år. Hun ble også nummer to i årets første majorturnering, Kraft Nabisco Championship, tilbake i månedsskiftet mars-april.

En 1. plass og en 2. plass, altså, i de to første. Og hun vet hvordan hun skal lykkes i den tredje.

Tålmodighet
- Det dreier om å være tålmodig. Spillere kommer til å misse fairwayer og gjøre feil på greenene, og det kommer jeg også til å gjøre. Men det handler om å akseptere det, slippe tak i det og satse på neste slag. Det er det denne turneringen handler om, og det er derfor den er en av mine favoritturneringer, sa Pettersen på onsdagens pressekonferanse før turneringen i Southern Pines, North Carolina.

Gjentatte ganger forteller hun om hvor mye det mentale betyr for henne. Hun vektlegger det å slappe av, ikke bli stresset og ha en positiv holdning til alt som skjer.

- Man lærer seg hvordan man håndterer situasjonen. Det begynner når jeg våkner om morgenen, når jeg går ut på golfbanen. Du lar ingenting irritere deg, og du har ingen dårlige tanker om noen ting, sa hun.

Om Pine Needles-banen sier hun følgende:

- Jeg synes ikke det er en typisk US Open-bane. Fairwayene er brede, så selv om par 4-hullene er lange, så er det fortsatt godt med plass på fairwayene. Og roughen er delvis åpen, så om du har flaks, kan du slå veldig gode slag selv om du bommer på fairwayen.

Tett program
Suzann har en tettpakket sommer foran seg. Etter US Open er det hjem til Norge en uke. Deretter er det Evian Masters som står for tur, før British Open, Scandinavian TPC, Canadian Open før hun returnerer hjem til Norge for SAS Masters. Og i september er det Solheim Cup.

- Det kommer til å bli fantastisk. Det er jo årets største begivenhet. Spesielt for oss europeere, sier hun.

Men aller først er det US Open som gjelder. Suzann går i ball med Brittany Lincicome og Se Ri Pak.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra