RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik trener hun for å bli verdens beste

(Privat/Olympiatoppen)
Sist oppdatert:
Suzann Pettersen er frisk, råsterk og gjennomtrent foran sesongåpningen.

Natt til torsdag norsk tid gjør Suzann Pettersen sin sesongdebut på Royal Melbourne i Australia under Women’s Australian Open. Og verdens nest beste kvinnelige golfspiller gjør det bedre forberedt enn kanskje noensinne.

Og enn noen andre, om vi skal tro det fysiske treningsregimet til 30-åringen. Vinterpausen er den delen av sesongen der Tutta trener som hardest.

- Treningen i januar har gått veldig bra. Jeg er veldig fornøyd med alt som har skjedd og teamet jeg har hatt rundt meg, forteller Tutta til Nettavisen.

En del av laget er Olympiatoppen. I løpet av vinteren har Suzann hatt besøk av Mathias Lilleheim og Morten Bråten fra Olympiatoppen. De to har skreddersydd et fysisk treningsopplegg for den norske verdensstjernen. Lilleheim spesialiserer på kraft og styrke og Bråten på teknikk og motorikk.

- Hun er så godt trent som det er mulig å få blitt som golfspiller. Stabiliteten er god, og styrken er så god som den trenger – og litt til, skryter Lilleheim når vi spør hvor godt trent Tutta egentlig er.

- Treningen vi har lagt opp til er generell for hele kroppen, men med fokus på stabilitet i mage, rygg, skulder, hofte og kne, sier Lilleheim.

Nytter ikke sluntre unna
Selv er Suzann meget godt fornøyd med å ha Olympiatoppens ekspertise på sin side.

- Det er to fantastiske gutter som virkelig presser meg til å yte det lille ekstra. Man kan ikke sluntre unna når de er på plass De har lang erfaring som jeg drar god nytte av. De to er også en meget god kombinasjon for meg. Morten er mer teknisk orientert, mens Mathias tar seg av råheten og styrken, forteller hun.

- Ingenting som er så deilig som å merke at kroppen min er sunn og frisk og at den harde treningen gir gode resultater, sier Suzann til Nettavisen.

Suzann har alltid tatt både golftreningen og den fysiske treningen veldig seriøst. Nå har hun også spedd på med en ny treningsform. Sykling.

- Det er moro å variere litt på treningsforholdene. Jeg elsker jo å være ute og da er det deilig å kunne hoppe på sykkelen og få seg en god tur, samt treningsøkt. Mest moro er det når jeg sykler med andre som har holdt på en stund og har peiling. Da blir jeg den nye som må klare å henge meg på, og jeg får pushet meg enda mer, forteller Tutta.

Derfor drar hun til Australia
Å legge sesongåpningen til Australia er nytt for Oslo-jenta. Men det er én god grunn til at hun reiser fra Orlando og rundt halve kloden.

- For å spille på Royal Melbourne! melder Suzann, med utropstegn.

Royal Melbourne er en av de mest kjente banene på den sørlige halvkule, og så sent som i høst ble herrenes President’s Cup spilt på banen.

- Jeg har hatt et par gode treningsrunder på banen. Denne banen er desidert en av de mest utfordrende banene jeg har spilt på, noe jeg liker. Hvert hull er en utfordring og her er fokus og forberedelser viktig, forteller Tutta fra Down Under.

I fjor vår vant en syk Tutta Sybase Match Play Champioship og tok sin første seier på nesten to år. Etterpå var hun nesten mer utslitt og lettet enn glad.
I fjor vår vant en syk Tutta Sybase Match Play Champioship og tok sin første seier på nesten to år. Etterpå var hun nesten mer utslitt og lettet enn glad.

Suzann Pettersens hovedmål for karrieren har vært å bli den beste kvinnelige golfspilleren i verden. Det har hun, tross sin enorme suksess, bare neste klart. I øyeblikket er Yani Tseng fra Taiwan den soleklare eneren. Men Tutta er en god nummer to.

I fjor tok Suzann Pettersen tre råsterke turneringsseire, samt at hun var svært sentral da Europa vant Solheim Cup. Skal hun henge med Yani Tseng er hun nødt til å ha en minst like god sesong i år.

30-åringen faller likevel ikke for feilen å tenke på resultat fremfor oppgaver foran sesongstarten.

- Jeg setter meg aldri resultatmål, men tenker mye mer på mine arbeidsoppgaver. Jeg vet at dersom jeg jobber hardt og bevisst med fullfører mine arbeidsoppgaver så best jeg kan, så vil dette gjenspeiles i resultatene mine. Jeg har som mål og alltid levere det beste, samt bli bedre og bedre med alt jeg gjør, erklærer Tutta.

Spiller i natt
I tillegg til den fysiske treningen har Suzann fokusert på nærspillet i vinter.

- I tillegg har det blitt nye Nike-køller som passer meg og min spillestil bedre. Nytt for året også er at jeg har klart å holde meg frisk og rask uten å være syk. Jeg pleier å ha en liten influensa rett over nyttår, noe jeg slapp i år, forteller hun.

Suzann Pettersen slår ut på Royal Melbourne 02.50 norsk tid natt til torsdag. Marianne Skarpnord fra Sarpsborg er også med i turneringen, hun slår ut 03.30.

Du kan følge de norske jentene direkte her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere