Gå til sidens hovedinnhold

Solid åpning av Bjørnstad

Henrik Bjørnstad fikk en flott start på ANZ Championship. Han gikk nattens runde på 69 slag.

Med det er han fem slag bak ledende Nick O’Hern fra Australia. Det var særlig på par 5-hullene at nordmannen imponerte. På fire par 5-hull fikk han tre birdies og en eagle.

Modifisert stableford
Turneringen har i tillegg til antall slag også et slags modifisert stableford-system for å regne poeng. Systemet favoriserer angripende golf. Spillerne får åtte poeng for en albatross, fem for en eagle, to for en birdie og ingen poeng for par. Får du en bogey, får du minus ett poeng. Og så videre.

Bjørnstad har 10 poeng etter første dag, mens ledende O’Hern har 18. Selv om også John Bickerton gikk på 64 slag, ligger han likevel på andreplass på stableford-poeng, fordi O’Hern hadde to eagles på sin runde.

Middels av Davies
Laura Davies, som er første kvinne til å delta i en herreturnering på Europatouren, gikk nattens runde på 75 slag. Hun har -1 poeng.

- Jeg vet ikke om dette var noen god idé eller ikke. Det er lite sannsynlig med mitt temperament at jeg klarer å slappe av nok til å gjøre det bra. Jeg klarer simpelthen ikke å spille mitt vanlige spill. Jeg sov ikke mye i natt, for å være helt ærlig, sa Davies til Reuters etter sin runde.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos Milrab og Fjellsport