RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sovende golf-gigant

Sist oppdatert:
Horder av nordmenn besøker Pamplona for å drikke rødvin og se folk løpe foran oksene. Bare noen få kilometer unna ligger en av Spanias beste golfbaner.

Det kreves pågangsmot og kartleser-evner å finne frem til den skjulte perlen i Navarra-provinsen i Spania. Men når du først ruller opp mot klubbhuset, skjønner du snart at Club de Golf Ulzama er en av landets fremste golfbaner.

Tung og verdig
Banen ble bygget midt på 60-tallet, og bærer preg av tung tradisjon. Fairwayene er som myke gulftepper, trærne er gamle og selv roughen har fått en omgang med pleie.

Den litt krøkkete plasseringen (du finner kart her ) gjør at den vanlige turist ikke dumper innom. Dermed sikrer også Ulzama at det stort sett er interesserte og kyndige spillere som utfordrer sjebnen i Ulzama-dalen.

Skaff deg din personlige caddie: Klikk her.

Så veldig vanskelig er banen dog ikke. En sloperating på 129 er normalt utfordrende. Man mister få baller, men 6.065 meter fra gult utslag tilsier at scorekortet ikke uten videre fylles med par på par.

Krevende start
Allerede første hull viser hva man møter. Et 350 meter langt par fire-hull over en bekk fra utslaget, og med out of bounce til høyre mot drivingrangen. Indeks tre forteller at hullet ikke skiller så mye mellom gode og middels gode spillere. De fleste habile spillere når inn på to slag, men greenen er ikke større enn at det krever et godt innspill å bokføre par.

Så følger et flatt og velsignet enkelt par tre-hull på 121 meter, og man er i gang.

Interaktiv golfklubb: Klikk her.

Det vil si; først skal man forsere hull tre og dets utfordrende venstre sving (dogleg left), som gjerne gir spillerne 170 meters innspill til en green i nedoverbakke. Forsiktighet, vær min dyd!

Helt i toppen
Det er i det hele tatt lite negativt å si om nord-Spanias sovende kjempe. Klimaet gjør det mer behagelig å spille her om sommeren, enn det er på de hete banene i Marbella-området. Og ikke minst er det velsignet deilig å spille en runde i ro og fred.

Største minus er banemarkeringene. Ulzama bør ta et løfte her, og sørge for gode avstandsmerker på banen - og ikke minst en informativ baneguide. Nettsidene er derimot veldig gode, så det kan være et tips å printe ut hulltegningene på forhånd. (Du finner baneguiden her ).

Litt trekk på stell
Nettavisen gir Ulzama høy score, men plasserer banen et hakk under Valderrama. Største minus ved siden av markeringene er for greener og utslagssteder, som begge bærer preg av at det er vanskeligere å holde en bane velstelt i fjellet i Navarra enn langs den hete spanske kysten.

Det skal presiseres at åtte ikke er noen dårlig score for utslagsstedene, men at banen mangler et ørlite løft for å bli blant de aller øverste i verden. Men det er ikke så mye om å gjøre.

Banetester, utstyrstips og instruksjonsvideoer finner du i Nettavisens golfmagasin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere