RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FAVORITTER: Jordan Spieth og hans caddie Michael Greller har en stor fordel den kommende helgen.
FAVORITTER: Jordan Spieth og hans caddie Michael Greller har en stor fordel den kommende helgen. Foto: Andy Lyons (Getty Images)

Spieth har et ess i ermet

Jordan Spieth (21) vant sesongens første major-turnering i golf. Foran storturnering nummer to har han et forsprang på konkurrentene.

Torsdag går startskuddet for US Open. Årets turnering spilles på Chambers Bay i staten Washington – en åtte år gammel bane svært få av deltakerne har inngående kjennskap til. Jordan Spieth har heller ikke det, men vil likevel ha kunnskap i massevis med seg på rundene.

21-åringens caddie Michael Greller er nemlig fra havnebyen Tacoma, ikke langt fra Chambers Bay. Greller var i tillegg ansatt ved årets US Open-arena inntil han ble engasjert av Spieth.

- Dersom noen har en fordel foran denne turneringen, heller det mot oss, med tanke på den kunnskapen vi har om dette stedet, innrømmer den amerikanske golfyndlingen ifølge AFP.

Han tror caddien først og fremst kan bidra til å finne gode siktepunkter ved utslagsstedene, samt at Geller kjenner til banens potensielle fallgruber.

- Fra utslagsstedene kan han være til stor nytte. Jeg tror derimot ikke han vet hvor flaggene blir plassert på greenene, og han har ikke sett hvordan greenene skal spilles til helgen. Det må vi tilpasse oss underveis, sier Spieth.

I tillegg til US Masters-triumfen i april har han ytterligere én triumf på PGA-touren denne sesongen. Tre andreplasser og ni topp 10-plasseringer har det også blitt så langt.

At Spieth må finne seg i å være en av favorittene i US Open, er det liten tvil om.

I US Masters ble han den nest yngste vinneren i historien bak Tiger Woods. Mange har fremhevet yndlingen som den neste amerikanske storspilleren, men 21-åringen nekter å ta på seg denslags merkelapper.

Spieth holder beina godt plantet på bakken og hevder hardnakket at Masters-triumfen ikke har forandret ham.

- Jeg tenker ikke mye på titler, men fokuserer i stedet på det neste målet. Utenfor banen endret selvfølgelig seieren livet mitt, men på banen føler jeg meg ikke noe annerledes, sier han.

For seieren i april fikk han den tradisjonsrike grønne dressjakken som gis til alle Masters-vinnere. Den har ikke ligget helt ubrukt siden.

- Jeg tok den på i forrige uke. Hvorfor? Bare for å forsikre meg om at den fortsatt lå i esken...Neida, jeg satt og så på TV og følte rett og slett for å bruke den. Hvorfor skulle jeg ikke gjøre det, smiler han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere