RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spieth jakter Tiger-rekord

Jordan Spieth kan bli den første siden 2000 som vinner tre majorturneringer i samme år.
Jordan Spieth kan bli den første siden 2000 som vinner tre majorturneringer i samme år. Foto: Stuart Franklin (Getty Imgaes)
Vinner Jordan Spieth British Open, blir han den første som vinner tre majorturneringer i samme år siden Tiger Woods i 2000.

Torsdag går starten for den 144 utgaven av British Open. Turneringen, som spilles på skotske St. Andrews, kan bli amerikanske Spieths neste triumf i en sesong der han allerede har sikret seg seieren i US Open og Masters.

Oppladningen er blitt kritisert av enkelte, som mener at Spieth burde bruke tiden på å gjøre seg kjent med banen i St. Andrews.

21 åringen spilte, og vant, heller PGA-turneringen John Deere Classic i hjemlandet.

Bestemmer selv

Ikke alle tror det betyr at Spieth får et vanskeligere utgangspunkt.

– Disse gutta er så gode at det ikke betyr noe om han har spilt den eller ikke. En øvingsrunde holder. Vinden kommer ikke til å gjøre noen forskjell. Jeg kan ikke se for meg at dette skader han, sier den skotske golferen Paul Lawrie til BBC.

– Man kan se at Jordan er fornøyd med måten han gjør ting på fordi han har sin egen form nå, sa tidligere golfproff Nick Faldo til The Guardian , og forsvarer avgjørelsen til Spieth.

– Hvis han mener det er måten å gjøre det på, da er det slik det skal gjøres. Det er sånn Jordan Spieth vil ha det. Gjett hva, det er riktig, fortsatte han.

Mangler McIlroy

Etter bare en runde i St. Andrews har Faldo tiltro til at Spieth raskt tilpasser seg den historiske arenaen. Banen har han pugget på forhånd ved hjelp av en simulator.

– Jordan har en veldig høy golf-IQ og får med seg mye.

Skulle Spieth vinne British Open blir han den første til å sikre seg tre majortrofeer på en og samme sesong siden Tiger Woods vant US Open, British Open og PGA-mesterskapet i 2000. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere