*Nettavisen* Sport.

Spiller for kreftsyk far

Padraig Harrington, verdens sjette beste golfspiller, deltar i helgens Players Championship bare av én grunn.

24.03.05 08:59

Turneringen, som av mange blir kalt den femte major-turneringen, starter i Florida torsdag, og i startfeltet er blant annet de 50 beste golfspillerne i verden. Padraig Harrington er en av dem. Han kommer trolig til å droppe US Masters om to uker, fordi faren er syk. Den eneste årsaken til at Harrington spiller i helgen, er slik at faren kan se ham på tv.

Kreft
Paddy Harrington ligger på sykehus og får behandling for kreft.

- Dessverre er det mulighet for at jeg kan gå glipp av Masters. Jeg vil ikke, men målet mitt er å klare det, sier 33-åringen til BBC.

Han flyr rett hjem etter Players Championship, og tar en endelig beslutning i forhold til Masters først når han er i Irland. Harrington tror ikke farens tilstand vil påvirke spillet hans i Players Championship.

- Jeg har snakket med Bob Rotella (amerikansk sportspsykolog, red.anm), og når alt kommer til alt, trenger jeg ingen unnskyldning for å spille og gjøre jobben min. Hvis jeg ikke vinner, kommer det ikke til å være noen byrde, men det er ingen vits i å gå ut der og slå noen bogeys og ønske å reise hjem, sier han.

Ser på
- Faren min ser på hjemmefra, og det er bare derfor jeg er her. Beslutningen ble tatt i midten av forrige uke, sier Harrington videre. Han ble nummer to både i fjor og året før, og sikter seg inn mot en topp-plassering på den legendariske Sawgrass-banen.

Harringtons far spilte en viktig rolle i sønnens sportslige utvikling.

- Jeg har hatt den beste bakgrunnen for å spille golf, for å delta i enhver idrett. Jeg kunne ikke ha fått mer oppmuntring fra faren min, uten at han har dyttet meg i den ene eller den andre retningen, forteller Harrington.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag