*Nettavisen* Sport.

Spilte inn 120.000 i USA

Foto: (foto: atle jansson, norges golfforbund)

Morten Orveland gikk til topps i en golfturnering i Florida denne uka.

25.08.06 13:08

Etter at han kom i hus på hele 18 under par fordelt på tre runder, kunne han stikke av med førstepremien på 18.600 dollar. Det tilsvarer 120.000 kroner med fredagens dollarkurs.

Orveland lå tre slag etter teten med ni hull igjen å spille, men så satte han inn en birdiespurt.

- Jeg var tøff i tankene ville virkelig vinne. Jeg utfordret tøffe pinner, satte ballen innenfor to-tre meter hele tiden, og rullet i birdies. En sur "lip-out" på hull 17 for birdie tente bare liv i meg, og jeg satte ballen en halv meter fra pinnen på 18. og rullet i en ny birdie for seier, skriver Orveland i et nyhetsbrev gjengitt på golf.no.

Turneringen er en del av Grey Goose Gateway Tour i USA. Seieren betyr at nordmannen er kvalifisert for Tour Championship i Arizona i desember.

31-årige Orveland har tidligere spilt på Challengetouren i Europa. I vinter reiste han til Florida for å forsøke å komme seg inn bakveien på PGA-touren.

- Nivået på golfen her borte, og på denne Touren, er nok mye tøffere enn hva folk kan tenke seg til. Det er tusenvis av sutlne proffer, og bare se på hva som må av scorer for å vinne, skriver han videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.