RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Henrik Stenson imponerte på åpningsrunden på Chambers Bay.
Henrik Stenson imponerte på åpningsrunden på Chambers Bay. Foto: Charlie Riedel (Ap)

Stenson rett til tet i US Open

Svenske Henrik Stenson åpnet meget godt og deler ledelsen i US Open i golf etter åpningsrunden torsdag.

Stenson gikk den første runden på fem slag under par – samme resultat som amerikanske Dustin Johnson. Langtslående Johnson noterte seks birdier og en bogey torsdag og hadde all grunn til å smile i klubbhuset.

Det samme gjorde Stenson, som avsluttet sin runde på Chambers Bay-banen i delstaten Washington forrykende. Birdie på fire av de fem siste hullene ble fasiten for svensken.

Både Johnson og Stenson er på jakt etter karrierens aller første major-tittel.

– Dette var en veldig god dag. Jeg traff ballen godt hele veien, og det ledet til mange birdie-muligheter for meg, sa Stenson, som i øyeblikket er nummer seks på verdensrankingen.

– Det føltes som om jeg virkelig klarte å være tålmodig og å holde hodet kaldt der ute. Jeg gjorde noen fantastiske putter, og et par av dem gikk også i hullet, tilføyde svensken.

De fleste av favorittene kom godt fra åpningsrunden på Chambers Bay. Phil Mickelson, som har vært nummer to i US Open hele seks ganger, endte på ett slag under par. Det må kunne kalles en oppmuntrende start.

– Jeg gjorde mange gode slag i dag. Førsterunden var den jeg på forhånd var mest spent på. Man ønsker å komme i gang med en solid runde rundt par. jeg er veldig fornøyd, sa han.

Riktig så fornøyd var ikke verdensener Rory McIlroy. Nordiren, som jakter sin femte major-tittel, endte to slag over par. Etterpå klaget han over at rytmen i svingen manglet.

21 år gamle Jordan Spieth, som gikk til topps i sesongens første major-turnering US Masters, var strålende fornøyd med sin runde to slag under par.

– Det ble en solid dag. To slag på åpningsrunden i US Open hadde jeg takket ja til før start, konkluderte han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere