RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sterk debut av stortalent

Sist oppdatert:
Hørt om Lill-Kristin Sæther? Det norske golftalentet debuterer denne uka på Europatouren i golf. Og hun gjør det bra. I dag satte hun til og med nesten en hole-in-one.

Det norske stortalentet ligger på 39. plass etter to runder av Samsung Ladies Masters-turneringen i Singapore. Sæther er fire over par etter to runder på 74 slag. Lederen, 18-årige Bo Bae Song, leder soleklart med 13 under par. Runden blir avsluttet lørdag.

27 timers reise
- Jeg fikk akkurat melding nå fra Ladies European Tour på at jeg klarte cuten. Det er jo kjempemoro! Jeg visste ikke at jeg skulle spille her før inntil noen dager siden, da treneren min ringte meg i USA og sa jeg måtte bare pakke kofferten. Så da dro jeg til Singapore, en reise på 27 timer, forteller Sæther til TV 2 Nettavisen.

Hun fikk noen dager på seg til å bli vant til banen og klimaet, men slet med å få sove. Ikke så rart, kanskje. Det er hele 13 timers tidsforskjell mellom USA og Singapore. I dag var det også godt over 30 varmegrader i skyggen, i tillegg til at den høye luftfuktigheten kan spille både den ene og den andre et puss. Med tanke på forberedelsene Sæther har hatt, er prestasjonen hennes imponerende.

Topp 20
- Det kunne vært litt bedre. Jeg har ikke satt noen putter så langt, så i morgen skal jeg prøve å få til det. Målet mitt er å komme blant de 20 beste. Det hadde vært en bra start, sier Sæther videre.

I dag kunne hun også ha blitt historisk. På hull 12 var hun bare noen centimetere fra å sette en hole-in-one.

- Jeg slot litt ut mot venstre, men ballen blåste inn mot hullet, landet og spratt borti hullkanten. Dessverre gikk den ikke i. Det hadde vært litt av en debut, det. Men det var en en tap-in-birdie, da, stråler hun. Hullet var 123 meter langt. Sæther brukte et åtterjern.

Lill-Kristin Sæther har et såkalt halvt kort på europatouren i år, hvilket betyr at hun ikke er kvalifisert til alle turneringene på touren. Hun kan imidlertid melde seg på til dem, men avhengig av turneringens prispott og prestisje, er det litt forskjellig hvilke turneringer hun får plass i.

Spille mest mulig
Det er imidlertid ikke første gang Sæther deltar i en turnering på Europatouren. Sist Oslo Golfklubb på Bogstad arrangerte en turnering for de beste, var Sæther med. Men da som amatør. Nå er hun proff selv.

- Det er kjempegøy. Det første målet mitt var å klare cuten, men målet for sesongen er få spille mest mulig, å etablere meg. Jeg håper også å spille inn nok penger så jeg klarer kortet, så jeg slipper å måtte kvalifisere meg igjen.

Sæther trives godt på Laguna National G & CC-banen i Singapore.

- Banen er kjempefin, egentlig. Det er veldig mye vann og raske greener, som er veldig ondulerte. I tillegg er gresstypen litt annerledes enn jeg er vant til, så det har vært litt vanskelig å beregne, forteller hun.

Helt alene
Sæther reiser helt alene til Singapore. Men det er ikke noe problem.

- Du blir veldig fort kjent med svensker og finner og andre her. Man må også være flink til å trives i sitt eget selskap. Da jeg reiste hit fra USA, grudde jeg meg veldig, for jeg var veldig nervøs og helt alene. Men så fort jeg kom ned hit, skjønte jeg at jeg kjente folk her, og da gikk det greit, sier hun.

Sæther har ikke spilt inn nok penger til å ha sin egen caddie ennå, så hun har leid en i Singapore.

- Det funker bra, det. Han er ganske flink. Jeg skal ha han i morgen også.

Etter turneringen i Singapore, reiser det norske stortalentet til Sør-Afrika, der hun skal delta i tre turneringer. Ingen av disse er på europatouren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere