RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjernens nye lønn: 200 millioner i året

Foto: Andy Lyons / Getty Images
Sist oppdatert:
Rory McIlroy er i ferd med å bli en av idrettens best betalte.

Golferen Rory McIlroy er i ferd med å bli en av idrettens best betalte utøvere, skriver The Irish Independent onsdag.

Nordiren skal være i ferd med å sikre seg en gedigen sponsoravtale, som vil fylle lommeboken til 23-åringen på heftig vis. Det er utstyrsgiganten Nike som nå skal inn og sponse McIlroy og avtalen skal være verdt 20 millioner dollar per år - rundt 115 millioner norske kroner per år.

1,3 milliarder kroner
Avtalen strekker seg over ti år, og det er ventet at nordiren vil håve inn rundt 250 millioner dollar totalt. Det er rundt 1,3 milliarder norske kroner.

I tillegg til verdien av avtalen med Nike, er det også ventet at golferen vil håve inn en del ekstra på grunn av bonuser og andre avtaler den vil generere.

McIlroy vil dermed kunne måle seg med idrettsfolk som Tiger Woods, Roger Federer, LeBron James og Kobe Bryant når det gjelder inntekter.

Alle de som er nevnt ovenfor er sponset av Nike og er blant verdens best betalte idrettsutøvere.

Med Nike-avtalen, andre sponsoravtaler og de pengene han hvert år spiller inn på golfbanen vil den årlige inntekten til McIlroy komme på rundt 35 millioner dollar - 200 millioner norske kroner.

Forbi Rooney
McIlroy var rangert som nummer 91 på magasinet Forbes liste over verdens rikeste idrettsfolk i juni i år, men med den nye avtalen vil han virkelig stige i gradene.

Med en årlig inntekt på rundt 200 millioner norske kroner vil han gå forbi folk som Manchester Uniteds Wayne Rooney og plassere seg godt innenfor topp 15 i verden.

Det gjenstår fortsatt noen detaljer før den nye avtalen mellom Nike og McIlroy kan offentliggjøres, men det er ventet at alt vil bli avklart i løpet av januar 2013.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere