*Nettavisen* Sport.

Storfavoritt etter storseier

Foto: (scanpix)

Ernie Els seiler opp som kanskje den største favoritten til å vinne US Open om to uker. I helgen vant han Memorial-turneringen på Muirfield Village nesten som han ville.

07.06.04 07:35

Els var fire slag foran nestemann på listen, Fred Couples fra USA, med Tiger Woods på tredjeplass. Els, som ifølge rankingen er verdens tredje beste golfspiller i øyeblikket, spilte så godt som feilfritt gjennom hele helgen.

Ekstra gir
Han ledet med to slag før den siste runden, og var en stund helt likt med Woods og Couples. Så satte han inn et ekstra gir, leverte birdie på birdie, og rykket fra. Sisterunden gikk han på 66 slag. Han vant med totalt 18 under par. Engelske Justin Rose tok fjerdeplassen.

Målet til Els før turneringen var å finsikte formen før US Open på Shinnecock Hills om to uker. Det gjorde han til gagns.

- Jeg traff nesten på hver eneste putt jeg var nødt til å senke. Noen ganger gjør du det, og andre ganger ikke, sa Els etter runden.

Bra av Tiger
For Tiger Woods var helgens turnering nok et skritt i riktig retning, selv om det ikke holdt hele veien inn. Verdenseneren drivet ballen bedre enn han har gjort i hele år, men slet med å finne fairwayene på back nine. På de siste 11 hullene måtte han slite for å holde par.

- Jeg slo ballen bra denne helgen. Jeg puttet også all right, sa Tiger søndag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.