*Nettavisen* Sport.

Superrunde av Tutta

VISTE STYRKE: Suzann Pettersen i aksjon i Kingsmill Championship fredag. Foto: Hunter Martin (Afp / NTB scanpix)

Kjemper om teten igjen etter skuffende start.

16.05.15 10:18

Suzann Pettersen åpnet LPGA-turneringen i North Carolina svakt. På fredagens annenrunde slo Oslo-jenta kraftig tilbake.

Sju birdier og bare én enkelt bogey ga en runde på totalt 65 slag - seks under par. Det løftet Tutta til fem slag under par totalt etter to runder, og før de to siste rundene ligger Oslo-jenta på en delt femteplass. Det er sterkt etter en heller svak og rufsete åpning.

34-åringen spilte solid gjennom hele fredagens runde. På hull nummer fire kom den første birdien, mens det ble bogey på hull seks. Deretter pekte pilene bare én vei. Ytterligere seks birdier ga en strålende runde.

Det er amerikanske Alison Lee som leder med 133 (66-67) slag totalt etter de 36 første hullene. Hun har en ledelse på to slag til Minjee Lee fra Australia og franske Perrine Delacour. Det er altså ikke mer enn fire slag opp til teten for Tutta.

Turneringen i North Carolina er Suzann Pettersens første etter et lengre skadeavbrekk. Oslo-jenta måtte kaste inn håndkleet under Lotte Championship i april og har ikke konkurrert den siste måneden.

Nå synes imidlertid Oslo-jenta å ha fått orden på sin vonde skulder. Spillet hennes på annenrunden fredag var i alle fall svært oppløftende.

Turneringen fortsetter med tredje runde lørdag og avsluttes søndag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.