*Nettavisen* Sport.

Superstjerne hjalp Tutta etter Solheim Cup-skandalen

Suzann Pettersen har vært i hardt vær etter Solheim Cup-kontroversen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Suzann Pettersen (34) har vært i hardt vær etter bråket i Solheim Cup. I et intervju med Golf Channel avslører Tutta at golfstjernen Phil Mickelson har hjulpet henne gjennom krisen.

Tuttas image fikk en real knekk etter episoden, og sent onsdag kveld sender Golf Channel et eksklusivt intervju med den norske golfstjernen.

Der snakker hun om hvordan Mickelson støttet henne etter episoden. 45-åringen har vunnet 42 ganger på PGA-touren, inkludert fem majortitler. Han regnes som blant tidenes aller beste spillere.

– En av de første som tok kontakt med meg var Phil. Jeg vet ikke om jeg kan takke ham nok for ordene og timene på telefonen, både det gode og mindre gode. Han stilte meg noen kritiske spørsmål, og jeg måtte svare på dem, sier Tutta i intervjuet, ifølge Golf Digest , som har fått tilgang til deler av intervjuet.

Tok til tårene

Det var under matchen mot Alison Lee og Brittany Lincicome at Lee plukket opp ballen på det 17. hullet uten at Tutta eller makker Charley Hull hadde «gitt» henne den korte putten.

Tutta tok kontakt med en dommer som tilkjente Europa seier på hullet, noe som førte til at både Lee og Pettersens lagkompis Hull begynte å gråte.

Hullet etter avgjorde europeerne til sin fordel, men senere på dagen tok USA seieren i Solheim Cup etter et utrolig comeback.

Golf Channels Tim Rosaforte, som står for intervjuet med Tutta, spår at de som ikke respekterte den norske golfstjernen, vil gjøre det etter å ha sett henne forklare seg.

– Jeg tror ikke hun har noen annen agenda enn å forklare at hun gjorde feil, sier Rosaforte til sin egen kanal.

Snart tilbake på banen

Tutta sier i intervjuet at seieren i matchen ga henne en vond smak i munnen i ettertid.

– Jeg skulle ønske hodet mitt var klart og at jeg hadde visst hva jeg skulle gjøre. Solheim Cup er det største i kvinnegolf, og jeg vil ikke at en slik hendelse skal overskygge en fantastisk seier for det amerikanske laget. Det som gjør vondt er at jeg kunne håndtert det bedre, sier hun.

Tutta har ikke spilt siden episoden under Solheim Cup, men neste uke står det en LPGA-turnering i Malaysia på programmet. Den første turneringen på amerikansk jord blir i november. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag