RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Suzann i tøffe dueller

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Annika Sørenstam er kaptein for det internasjonale laget som skal møte Asia i den første utgaven av Lexus Cup i helgen. Med på laget er selvsagt Suzann Pettersen.

Turneringen, som er en slags Solheim Cup mellom Asia og resten av verden, begynner fredag på Tanah Merah Country Club i Singapore. Norges beste kvinnelige golfspiller er en av totalt 12 representanter for det internasjonale laget. Og det er ingen småjenter hun er på lag med heller. I tillegg til Sørenstam er blant andre Paula Creamer, Natalie Gulbis, Karen Stupples, Jill McGill og Sophie Gustafsson med på det internasjonale laget.

Fin miks
Asias kaptein er Grace Park, og hun har blant andre Birdie Kim og Jang Jeong med på sitt lag.

Sørenstam føler seg trygg på at hun har den perfekte miksen av spillere.

- Jeg tror vi har en fordel i og med flere av oss har spilt i Solheim Cup, og vi har derfor mer erfaring når det gjelder lag-matchplay. Men det kommer til å bli rart å spille med Paula og Natalie istedenfor mot dem, sier hun til Reuters.

Tanah Merah er en trang bane, noe som favoriserer de presise spillerne.

- Det kommer til å bli tunnel-golf, og det blir en tøff konkurranse, sier Sørenstam.

Formatet i den første utgaven av Lexus Cup er seks foursomes på fredag, seks fourballs på lørdag og 12 singelkamper den siste dagen. Vinnerlaget får 50.000 dollar per spiller, mens de tapende er garantert 30.000 dollar per hode.

Her er lagene:

Det internasjonale laget:

Annika Sørenstam (kaptein), Paula Creamer, Natalie Gulbis, Marisa Baena, Catriona Matthew, Carin Koch, Jill McGill, Sophie Gustafson, Karen Stupples, Janice Moodie, Suzann Pettersen, Erica Blasberg.

Asias lag:

Grace Park (kaptein), Jang Jeong, Lee Meena, Candie Kung, Gloria Park, Birdie Kim, Han Hee-Won, Jennifer Rosales, Song Aree, Song Naree, Riko Higashio, Namika Omata.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere