RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AP/Scanpix)

Suzann rett i tet

Sist oppdatert:
Suzann Pettersen har fått en pangstart på årets første majorturnering.

Både Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord er i aksjon under årets første virkelige storturnering, Kraft Nabisco Championship på Mission Hills Country Club i California.

Og Suzann Pettersen gikk sterkt ut. Da hun var ferdig med sine 18 hull, ledet hun alene fem slag under par, etter en bogeyfri runde.

Sjekk Suzanns scorekort her.

Ett slag foran Ochoa
- Det var en veldig solid runde. Jeg kunne ikke bedt om en bedre start, sier Pettersen til LPGA.com.

- Jeg traff veldig bra med driveren, og tror jeg traff alle fairwayene, forteller Oslo-jenta, som i tillegg traff 16 greener og bare var en fot unna på de to siste.

Hun kunne faktisk ha fullført førsterunden på enda færre slag, med litt mer hell.

- Jeg hadde en del gode muligheter på noen putter til. Jeg bommet på en god birdieputt på det 11. hullet og en god birdieputt på det 12. På det 16 hadde jeg en veldig god putt for birdie. Så jeg hadde en del sjanser der ute. Det føles som om jeg etterlot en del, men jeg er uansett fornøyd med fem under par.

Suzann leder med ett slag på Lorena Ochoa, mens en gruppe på sju spillere følger ytterligere ett slag bak.

Se ledertavlen her.

Ny nedtur for Skarpnord
Pettersen har flere sterke resultater fra denne turneringen tidligere, men har aldri vunnet den. Hun ble nummer to i både 2007 og 2008, og ble nummer fem i fjor. I 2007 ledet hun hele turneringen med tre slag med fire hull igjen å spille, men rotet det litt til og ble til slutt slått med ett slag av Morgan Pressel.

Marianne Skarpnord slo ut like før klokken 23 norsk tid, og startet lite godt med en birdie på sitt første hull. Etter dette gikk det dessverre bare nedover.

Sarpsborg-jenta trengte 78 slag på å komme seg til klubbhuset, og ligger seks over par før andre runde starter. Hun er dermed nummer 97 av 112 spillere og må med all sannsynlighet se langt etter cuten.

Du kan følge hennes scorekort her.

Svak start tross eagle
Henrik Bjørnstad spilte natt til fredag første runde av Shell Houston Open i Humble, Texas, hvor Kevin Stadler fra USA og Cameron Percy fra Australia har inntatt ledelsen. Begge ligger fem slag under par.

Bjørnstad var dessverre aldri i nærheten av lederduoen på førsterunden. Drøbak-gutten måtte tåle tre bogeyer på de første ni hullene sine (han startet på det 10.).

Den siste halvdelen av førsterunden gikk bedre, til tross for at det ble to nye bogeyer her. På hull fire senket han rundens første birdie, og på hull åtte vartet han opp med en eagle.

30-åringen ligger dermed på 87.-plass av 142 spillere.

Du kan følge Bjørnstads scorekort her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere