RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Suzann rotet bort seieren

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Ledet med tre slag da det gjensto seks hull.

Det ble et nervedrama uten like da Suzann Pettersen søndag kveld jaktet sesongens første seier på amerikansk jord, i Wegmans LPGA.

Det norske golfesset så lenge ut til å dra det det lengste strået - hun ledet med tre slag da seks hull gjensto. Pettersen klarte imidlertid ikke å holde nervene under kontroll og måtte til slutt se seg slått av Eun-Hee Ji fra Sør-Korea, som dermed sikret seg sin aller første seier på LPGA-touren.

Nervedrama
Sørkoreanske Eun-Hee Ji var bare ett slag bak Suzann Pettersen etter ti hull på sisterunden. Norges beste golfspiller vartet imiderltid opp med en birdie på det ellevte hullet og økte avstanden til to slag. En par på neste hull økte avstanden til tre slag, ettersom Eun-Hee Ji måtte nøye seg med en bogey.

En bogey på det 13. hullet gjorde det spennende igjen. Eun-Hee Ji senket ballen på tre slag, hvilket reduserte Suzanns forsprang til ett slag.

På det 15. hullet gikk den sørkoreanske jenta i føringen med ett slag, da hun vartet opp med en birdie, mens Pettersen bare klarte par.

Etter dette fulgte de to jentene hverandre som skygger. På det 17. hullet klarte begge en birdie og den sørkoreanske jenta beholdt ledelsen på ett slag før det siste hullet.

På det 18. hullet gjorde Eun-Hee Ji ingen feil og sikret seieren med en par, det samme som Pettersen.

Det er først og fremst fredagens 65-runde som bidro til at Suzann Pettersen gode plassering i Wegmans LPGA. Også lørdag spilte Suzann meget godt. Da overtok hun teten med en 67-runde.

Avanserer
Oslojenta lå på niendeplass på rankinglisten for 2008, den såkalte pengelisten, med 484.664 innspilte dollar. Med søndagens andreplass kan hun legge rundt 800.000 kroner til dette beløpet.

Med rundt 3,2 millioner kroner totalt innspilt klatrer hun trolig til sjuendeplass på pengelisten, som toppes suverent av Lorena Ochoa, som for øvrig vant Wegmans LPGA både i fjor og i 2005.

Den mexikanske jenta har spilt inn rundt to millioner dollar denne sesongen. Det tilsvarer drøyt ti millioner norske kroner. Annika Sörenstam er nummer to med sju millioner kroner.

Neste stopp på terminlisten for Suzann Pettersen er majorturneringen US Open.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere