RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Suzann vant etter nervedrama

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Suzann Pettersen (26) vant sin første seier på LPGA-touren etter et dramatisk omspill, og kan sette to millioner kroner inn på konto.

Det norske golfesset gikk en strålende runde tre under par søndag. Det var nok til delt ledelse med koreanske Jee Young Lee etter 18 hull i Michelob Ultra Open i Virginia, en av de største turneringene på LPGA-touren.

Suzann gikk ut på tredjeplass søndag, med fire slag opp til Lee som ledet etter tre runder.

En bogeyfri runde, tre slag under par, senere, var Suzann på topp sammen med Lee. Totalt var tetduoen 10 slag under par. På omspillshullene viste Suzann at hun er veldig sterk når det spilles kvinne mot kvinne.

Holdt hodet kaldt
På det tredje omspillshullet avgjorde hun duellen til sin fordel. Til tros for at hun la seg helt ute i greenkanten på innspillet, klarte hun å redde par. Nervene tok imidlertid Lee, som hadde en ok birdiemulighet, men misset. Da hun også misset parputten var det klart at Suzann hadde tatt sin første seier.

Manager Jan Ove Nystuen er på plass i Virginia, og er ekstremt imponert over Suzanns prestasjon på en vanskelig bane.

- Å vinne en turnering på en sånn bane som er veldig utfordrende er stort. Spesielt med vinden som var i dag og vanskelige hullplasseringer. At hun da går bogeyfritt er vanvittig bra, sier Nystuen til Nettavisen.

330.000 dollar
Den totale premiesummen i turneringen er 2,2 millioner dollar, og Suzann stikker av med førstepremien på 330.000 dollar, eller ganske nøyaktig to millioner kroner. Suzann vil klatre opp på andreplass på årets pengeliste, bak verdensener Lorena Ochoa. Totalt har Suzann spilt inn i overkant av fire millioner kroner denne sesongen.

Suzann lå før turneringen på en 23. plass på verdensrankingen, men vil gjøre et kraftig byks oppover når den nye listen offentliggjøres mandag.

Hvordan seieren skal feires er enda ikke klart.

- Jeg har bare så vidt fått gitt en klem og sagt gratulerer, sier Nystuen.

Bjørnstad gratulerer
Norges beste mannlige golfspiller, Henrik Bjørnstad, var også kjapt ute og gratulerte:

- Hun har jo spilt veldig bra i år, så det var bare ett spørsmål om tid. Det er veldig moro for henne at hun endelig har greid det og jeg håper at dette kan være en seier som åpner dører for henne, sier han til Nettavisen.

Suzann Pettersen har hatt sin beste sesong i USA, med to andreplasser tidligere i år, blant annet i majorturneringen Kraft Nabisco Championship. Der ledet hun lenge, men kollapset på de siste hullene. Nå er seieren endelig i boks, og det er kanskje spesielt imponerende fordi Suzann har gjort så mange endringer før denne sesongen.

- Det er en drøm for henne. Vi har jo ventet litt på en seier, og kanskje spesielt hun, men at det skulle komme så fort hadde vi vel ikke ventet, sier Nystuen.

Seieren betyr også at Suzann Pettersen er klar for LPGA Playoffs i slutten av sesongen. Denne turneringen samler sesongens 32 beste spillere, og førstepremien er på rekordstore en million dollar.

La om teknikken
Pettersen har foran sesongen lagt om teknikken, og det ser ut til å gitt resulteter. For to sesonger siden slet hun veldig med ryggplager, og sist sesong spilte hun med en særegen stopp i baksvingen. Den er nå borte, og med den er bogeyene blitt færre og birdiene flere.

- Hun jobber med ny teknisk trener og medto mentalcoacher. Hun har lagt om teknikken, og tatt tak i en del ting som ikke er så naturlig for henne. Normalt sett krever det en del tid, men hun har klart det på rekordtid, skryter Nystuen.

Til sammenligning brukte Tiger Woods over et år på å komme tilbake til sitt gamle jeg da han la om svingen sin i årene 2003 og 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere