Suzann verdens 85. beste

Kvinnenes første offisielle verdensranking i golf ble presentert tirsdag.

Det kommer neppe som noen overraskelse på folk at Annika Sørenstam topper den rankingen. Mer overraskende er det at Michelle Wie, bare noen måneder inn i sin profesjonelle karriere, er på 3. plass.

Ukentlig oppdatert
Det er klart etter at den første offisielle verdensrankingen for kvinner ble offentliggjort tirsdag. Der er Suzann Pettersen på en 85. plass.

Listen er utarbeidet og godkjent av de fem største golftourene i verden på kvinnesiden. Rankingen vil bli oppdatert hver tirsdag.

Annika Sørenstam, som har vunnet 21 titler på verdensbasis i løpet av de to siste årene, er naturlig nok den ubestridte eneren. Hun har et snitt på 18.43 poeng. Paula Creamer, som ble årets nykommer på LPGA-touren i fjor, ligger på plassen bak med nesten halvparten av poengene (9.54). Michelle Wie ligger på 3. plass med 9.13 poeng.

To år, 15 turneringer
Listen vil også bli brukt som utgangspunkt og kriterium for å komme inn i visse turneringer. På samme måte som på herrenes tour er det prestasjoner som strekker seg to år tilbake i tid som utgjør grunnlaget for rankingen. De siste 13 ukene teller mest.

Både amatører og profesjonelle kan være med på listen, og man må ha spilt i minimum 15 turneringer de to siste årene for å være aktuell for listen.

Her er topp 20:

1. Annika Sørenstam, Sverige
2. Paula Creamer, USA
3. Michelle Wie, USA
4. Yuri Fudoh, Japan
5. Cristie Kerr, USA
6. Ai Miyazato, Japan
7. Lorena Ochoa, Mexico
8. Jeong Jang, Korea
9. Hee-Won Han, Korea
10. Juli Inkster, USA
11. Grace Park, Korea
12. Karrie Webb, Australia
13. Sakura Yokomine, Japan
14. Shiho Ohyama, Japan
15. Pat Hurst, USA
16. Rosie Jones, USA
17. Kasumi Fujii, Japan
18. Natalie Gulbis, USA
19. Catriona Matthew, Skottland
20. Soo-Yun Kang, Korea

85. Suzann Pettersen, Norge 1.31 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.