Suzanns tøffeste motstandere

Suzann Pettersen er helt frisk i armen igjen, men det er ikke skadene som er det største problemet i årets US Open.

22.06.05 21:45

Suzann Pettersen måtte trekke seg fra sist helgs Wegmans Rochester LPGA etter bare å ha gjennomført en runde. En overbelastet underarm var årsaken. Smertene fra sist helg er helt borte nå, og det er en fullt ut restituert Suzann som stiller til start i helgens US Open.

1600 meter
Men selv om hun er skadefri, og selv om manager Jan Ove Nystuen rapporter fra Colorado om strålende sol, blå himmel og om en Suzann ved godt mot og i god form, er det to faktorer som kan volde både den ene og den andre store problemer i helgen.

Høyden.

Og banen.

Cherry Hills Country Club, åstedet for årets utgave av US Open, ligger på 15-1600 meter, noe som er en belastning i seg selv. Luften er tynnere, ballen går lengre, og det er en helt annen påkjenning på kroppen. I tillegg er det rundt 30 grader varmt.

- Men samtidig er lufta tørr og fin. Det er ikke sånn at alt kleber seg til skjorta, sier Jan Ove Nystuen.

Suzann gikk på en ørliten smell på grunn av høyden og varmen i går, fordi hun slet med å finne rytmen i svingen og spillet sitt, men onsdag gikk hun ni hull på banen. Og da stemte alt så meget bedre.

Likt for alle
- Kvinnene spiller stort sett ikke turneringer i denne høyden, men det er likt for alle. Men det er en faktor, helt klart, og det er også en kjensgjerning at ballen går noe lenger i høyden.

- Det er kanskje en fordel for Suzann, som slår såpass langt?

- Ja. Hun er innen rekkevidde for å gå inn på to slag på flere av par 5-hullene. Selvfølgelig betinger det en god drive og et godt andreslag, men Suzann drivet veldig godt på treningsrunden i dag. Det er viktig å være presis, forklarer Nystuen.

I og med at det er US Open, er banen alltid i spesiell stand, enten det er harde greener, vanskelige flaggplasseringer, seige rougher eller spesielt trange fairways. Det har vært litt fuktighet i området i det siste, så greenene er ikke så harde som de kanskje pleier. Men roughen – havner man der, er man i trøbbel.

- Ligger du i roughen rundt greenen, så kommer du ut, men det er ikke lett å slå presisjonsslag. Rundt fairway er også roughen vanskelig å komme seg lenger enn hundre meter ut av. Det er ikke vits å prøve på noe annet, sier Nystuen.

Fantastiske forhold
- Det er en tøff bane å spille. Det er fantastiske forhold, som krever sin mann, sier Suzann selv.

Suzann går i ball med Katherine Hull og Kate Golden, to relativt ukjente spillere, men Suzann kan ikke regne med å spille med Annika Sørenstam og de andre kanonene. Ikke ennå. Til det har sesongen vært altfor kort for Suzann foreløpig, og hun må prestere først før det blir aktuelt.

- Hva har Suzann jobbet med den siste uke?

- Det er de samme tingene som hun har jobbet med tidligere. Simon Holmes, treneren hennes, sa her om dagen at det er viktig å få kontinuitet nå. Sånn sett kom sist helgs avbrekk litt ubeleilig, men vi håper hun får litt momentum på tingene nå. Suzann skal prøve å finne godfølelsen, og forhåpentligvis klarer hun det, sier manageren.

Blant de ti?
Suzann har gode resultater å se tilbake på de to andre gangene hun har deltatt i US Open.

- Innerst inne har hun nok et mål om å komme inn blant de ti beste nå også, men om det er innen rekkevidde, er altfor tidlig å si. Men én ting er i hvert fall sikkert: dette blir ingen turnering med lav score. Det gjelder å være tålmodig og holde spillet i gang, og samtidig ta vare på de birdiesjansene som kommer underveis, tror han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.