Svensk storeslem

Foto: (Getty)

Mens Suzann Pettersen fikk hvile knuste hennes svenske venninner USA.

24.09.11 13:59

KILLEEN CASTLE (Nettavisen): Caroline Hedwall (22) er med i Solheim Cup for første gang. Det skulle man ikke tro. Etter å ha stått over den første runden med foursome-matcher fredag morgen, gjorde hun sin debut sammen med landskvinnen Sophie Gustafson i ettermiddagens fourball-matcher på Killeen Castle utenfor Dublin.

Det endte med knusende seier over amerikanske Vicky Hurst og Brittany Lincicome med 5&4 – altså at kampen ble avgjort med fire hull igjen da de svenske jentene ledet med fem hull. Utklassing.

Og duoen Hedwall/Gustafson fortsatte lørdag morgen i foursome, og knuste like godt Angela Stanford og Stacey Lewis med 6&5.

Bedre kan de ikke gjøres av en debutant.

Også det andre svenske paret i morgenens foursome-matcher dominerte. De Maria Hjort og Anna Nordqvist slo Brittany Lang og Juli Inkster 3&2.

Totalt har faktisk fem av Europas sju poeng så langt kommet fra rene skandinaviske parsammensetninger. Det har vært stilt spørsål om kampen mellom USA og Europa har vært litt for ujevn i USAs favør, og at USA kanskje heller burde møte et verdenslag, men det virker som om det holder å spille mot Skandinavia.

- Det er moro. Det er fire svensker i laget som gjør det bra, også har vi jo Suzann også, sier Anna Nordqvist til Nettavisen.

Hun gjorde en meget bra match sammen med Maria ”Mimi” Hjort, men tar fri i ettermiddag.

- Det var veldig stabilt. Både jeg og Mimie spilte bra. Vi traff mange fairways, slo gode jernslag og puttet stabilt. Da blir det bra, sier Nordqvist.

Suzann Pettersen hadde spillefri lørdag morgen, men går ut sammen med Caroline Hedwall i den andre matchen lørdag ettermiddag. De møter Morgan Pressel og Cristie Kerr.

Europa leder 7-5 før de fire matchene lørdag ettermiddag. Solheim Cup avgjøres med 12 singlematcher søndag.

Se alle resultatene og følg turneringen live her.

Slik spilles ettermiddagens matcher:
Laura Davies / Melissa Reid (EUR) – Brittany Lang / Michelle Wie (USA)

Suzann Pettersen / Caroline Hedwall (EUR) – Morgan Pressel Cristie Kerr (USA)

Sandra Gal / Cristel Boeljon (EUR) – Stacey Lewis / Ryann O’Toole (USA)

Maria Hjort / Azahara Munoz (EUR) – Paula Creamer / Brittany Lincicome (USA)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.