RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: scanpix)

Svensker igjennom trangt nåløye

Sist oppdatert:
Svenskene Carl Petterson og Mathias Grönberg spilte strålende mandag for å kvalifisere seg til årets British Open. Verre gikk det for landsmannen Jesper Parnevik.

Årets British Open går av stabelen i midten av juli, og siden januar har det blitt arrangert ulike kvalifiserings-turneringer rundt om i verden. Fire spillere har gått videre fra turneringene i Sør-Afrika, Australia og Malaysia, mens de to siste kvalifiseringene ble arrangert i går.

Den ene ble spilt på Congressional Golf Club i Maryland, USA, mens den andre gikk av stabelen på Sunningdale Golf Club i England.

I USA var det svenskene som ledet an. Carl Petterson og Mathias Grönberg (bildet) vant etter to runder på totalt 134 slag. Totalt kan 15 spillere sette seg på flyet over Atlanteren neste måned. Blant de som ikke får lov til å delta, er Luke Donald, Bob Estes, Glen Day og Skip Kendall. Lee Janzen og Alex Cejka fikk heller ikke lav nok score over de to rundene.

Colin Montgomerie var en av 12 som kvalifiserte seg i England. Det gjorde imidlertid ikke Jesper Parnevik, som brukte ett slag for mye. Justin Rose, Bernard Langer og Jose Maria Olazabal får heller ikke delta.

Årets British Open går på Royal Troon i Skottland fra 15-18. juli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere