RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thorp-flopp i debuten

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Marius Thorp maktet ikke å markere seg i sin proffdebut i golfsirkuset.

Supertalentet, som nylig kunngjorde at han dropper skole og isteden satser fullt og helt på golfen, fikk sin debut på Europatouren allerede torsdag.

Men Thorp maktet ikke å markere seg i duell mot flere av de beste spillerne i Europa.

Ti birdier
19-åringen noterte seg for hele ti birdier i løpet av de to første rundene i Omega European Masters. Men for mange bogeyer og dobbelbogeyer ødela sjansen for avansement. Han gikk andrerunden på ett slag over par, tre bedre enn på førsterunden og var fem over sammenlagt. Han var dermed ikke i nærheten av å klare cutten.

Sportssjef Frode Scheie poengterte før Thorps debut at man burde være forsiktig med å forvente for mye av Thorp for tidlig.

- Denne turneringen er kun et ledd i hans oppkjøringsplan frem mot sesongens store mål, som er kvalifiseringen til PGA Tour, sa Scheie.

Thorp fikk sin debut i golfsirkuset etter at Adam Scott, verdens i øyeblikket sjette beste golfspiller, meldte forfall. Thorp fikk et wild card til turneringen. Thorps trener, Darren Webster-Clarke, var også behjelpelig med å skaffe frikortet til veie.

Tage Johansen imponerer
Eirik Tage Johansen deltar også i turneringen, og klarer trolig cutten. Han gikk andrerunden på to under par og er to over sammenlagt, og er for øyeblikket over cut-streken.

Engelskmannen Oliver Wilson gikk en ny kjemperunde og leder med to slag på 11 under par. Turneringen i Sveits har to millioner euro i premiepotten. Vinneren får litt over 300.000 euro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere