Thrilleravslutning for Tutta

Foto: Stig Martin Solberg/Nettavisen

Suzann med andreplass og 124.000 dollar.

21.02.10 15:17

PATTAYA (Nettavisen): Etter å ledet LPGA-turneringen Honda-PTT Thailand soleklart etter de tre første rundene var Suzann Pettersen alles favoritt til å dra i land seieren.

Japanske Ai Miyazato tok imidlertid innersvingen på Suzann Pettersen på finaledagen etter en superrunde på 63 slag - ni under par!

Men for en dramatisk avslutning det ble på turneringen. Med en chip-in birdie på hull 18 gikk Miyazato til minus 21 slag totalt og åpnet med det en to slags ledelse på Suzann som kom to hull bak.

Knallstart med eagle
Med to slag å ta igjen måtte Suzann gjøre birdie på hull 17 og hull 18 for å få omspill. Birdieputten på 17 misset med cirka én centimeter. Dermed måtte hun ta plan B i bruk - å gjøre eagle på sistehullet.

Suzann gjorde eagle på par-fem hullet første spilledag og birdie både fredag og lørdag. Tilreisende fans fra Japan var tydelige nervøse i det Suzann gjorde seg klar for innspillet - fra midt på fairway. Andreslaget landet landet helt foran på greenen - omlag åtte meter fra hullet. Putten strøk like utenfor hullet - til stor lettelse for de japanske fans.

Det var en skuffet, men fattet Suzann som møtte Nettavisen like etter at hun hadde signert scorekortet sitt.

- Spilt bra golf
- Hvor skuffet er du?

- Litt, men ikke mye. Jeg har spilt bra golf alle dagene her nede og også i dag. Riktignok fikk jeg to bogeyes, men jeg kan ikke klage over å kun ha gjort to bogeyes på fire runder, sier Suzann.

- Golfredaktørene i Bangkok Post og Siam Sport fortalte til Nettavisen da runden var halvspilt at de allerde da hadde Miyazato som favoritt. De mente du spilte for defensivt, at du var mer opptatt av å unngå bogeyes enn å gå for flaggene...

- Jeg er ikke enig i det. En runde på minus to er jeg fornøyd med, dessverre var det lite å gjøre med Ais supre avslutningsrunde, sier Suzann.

Om Suzann var aldri så lite skuffet, så stiger nok humøret flere hakk når hun på VIP-bussen på vei til hotellet åpner brevet med premiesjekken for andreplassen. 124.536 dollar og andreplass i årets første LPGA-turnering er alt annet enn en nedtur.

Og slik Suzann spiller nå er det all mulig grunn til å glede seg til neste turnering i Singapore som starter allerede til uka.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.