*Nettavisen* Sport.

Tiger avgjorde på siste hull

Foto: (foto: scanpix)

Tiger Woods tapte de to første hullene mot Robert Allenby i WGC Match Play Championship, men kom tilbake. Og avgjorde på siste hull. Hørt det før?

Tiger Woods er kjent som eksepsjonelt rå i match play-sammenheng. Han vant WGC Match Play Championship både i 2003 og 2004, og feide motstander Stephen Ames av banen i første runde med 9 & 8.

Slet i starten
Det var derfor store forventninger til torsdagens kamp mot Robert Allenby. Men det var australieren som tok kommandoen i kampen. Han vant de to første hullene, før Tiger kom tilbake og vant det neste. Men Allenby var ikke snauere enn at han gikk opp til en tohulls-ledelse igjen på det femte hullet, og mange lurte på om verdenseneren skulle ryke ut allerede i 2. runde.

Men Tiger gir seg aldri. Han vant hull sju, åtte og ti, og plutselig var han i ledelsen. Den beholdt han i seks hull, før Allenby vant det 16. Men på det siste og avgjørende hullet var Tiger sterkest på det lange par 5-hullet. Mens Allenby slo seg i trøbbel på det tredje slaget, havnet Tiger i bunkeren på sitt andre slag. Ut av sanden kom han seg nærme nok til å få en god birdiemulighet, og slike bommer Tiger nesten aldri på.

Dermed vant han det siste hullet - og kampen. Men Allenby bød på uventet hard motstand. Nå venter Chad Campbell i neste runde for Tiger. Campbell slo ut svenske Henrik Stenson.

Sterkt av DiMarco
Regjerende mester David Toms er også videre, etter at han slo ut Jose Maria Olazabal. Chris DiMarco sto for torsdagens største seier, da han banket Arron Oberholser 6 & 5.

Retief Goosen, Tom Lehman, Vijay Singh, Mike Weir, Phil Mickelson, David Howell, Geoff Ogilvy, Zach Johnson, Luke Donald, Shingo Katayama, Davis Love III og Padraig Harrington er også videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag