Tiger er tilbake

Foto: Reuters/Scanpix

Nå jakter han sin 15. Major-tittel.

20.06.10 11:40

Åtte måneder har gått siden utroskapsskandalen ble avslørt, og siden har ikke Tiger Woods vært til å kjenne igjen. En 4. plass i The Masters er det beste han har å vise til, og for en mann som har vunnet 14 Major-titler i karrieren er ikke det spesielt bra.

Men nå ser det ut som golfeneren har funnet tilbake til gammel storform.

Åtte birdies
Før siste runde i US Open på Pebble Beach i California ligger Tiger på tredjeplass. Med en suveren tredjerunde slo 34-åringen seg opp 22 plasser, og ligger nå fem slag bak lederen Dustin Johnson fra USA. Det er ingen umulighet å hente inn på finalerunden for golfgeniet Tiger Woods. Det var nemlig fem slag under par han endte lørdag, med en 66-runde som var turneringens beste av samtlige spillere. Og det selv med tre bogeys på scorekortet. Birdiene er nemlig også tilbake for fult. På hele åtte hull noterte Woods seg for birdies, og det på en bane hvor kun tre spillere ligger under par.

- Jeg har ikke hatt mye å juble for i år, så det var deilig å få til siste ni i dag. Jeg må spille like bra i morgen for å ha sjanse til seier, sa Tiger etter runden, ifølge Aftonbladet.

På turneringens første dag sørget tre boegys for 74 slag for Tiger, og han skyldte på «forferdelige greener». Andrerunden var to slag bedre, men likevel over par. Med den strålende tredjerunden har golfesset brukt totalt 212 slag og ligger på -1. Irske Mraeme McDowell innehar andreplassen, tre slag under par.

Mickelson sviktet
Forhåndsfavoritt, Phil Mickelson, jakter den øverste rankingplassen, som han håper å ta fra Tiger Woods. Førstnevnte spilte en bra andrerunde, men sviktet lørdag. To slag over par sendte ham ned til delt femteplass med totalt 214 slag. Han er likevel kun to slag dårligere enn Tiger og alt kan skje på Major-turneringens siste dag.

Klarer Tiger å gjenta suksessen fra 2000, da han vant US Open på sammen bane? Eller svikter han og mister statusen som verdens beste golfer, som han har hatt i fem strake år? Live leaderboard kan du følge her.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.