*Nettavisen* Sport.

Tiger gratulerte Tutta

Og da vant endelig Suzann Pettersen igjen - en seier verdt to millioner kroner.

23.05.11 09:04

Suzann Pettersen slo amerikanske Cristie Kerr i finalen under LPGA Sybase Match Play Championship på Hamilton Farm Golf Club i New Jersey. Dermed sikret hun seg sin første seier på nesten to år, samt to millioner kroner i førstepremie.

Det norske golfesset har vært en del av den ypperste verdenseliten i golf i en årrekke, men de siste fire årene har det vært langt mellom seirene. Siden den fantastiske 207-sesongen da hun vant fem ganger, er det faktisk bare blitt en seier, Canadian Open i september 2009.

Mange andreplasser
Men det har blitt en haug av andreplasser, faktisk seks stykker bare i fjor, i tillegg til at Suzann så godt som alltid er blant topp ti.

Men seieren har latt vente på seg. Og for en vinnerskalle som Suzann Pettersen har nok det vært mer enn litt irriterende.

- Det er 20 måneder siden, men det føles ikke som 20 måneder. Det føles mye lenger, sa Suzann på pressekonferansen etter seieren.

Gratulert av Tiger
Men Suzann har jobbet hardt og spilt godt lenge. Natt til søndag kom altså belønningen. Etter en turnering der Suzann Pettersen avgjorde tre av sine fem matcher på vei til finalen på det siste hullet, var det igjen det 18. som ble avgjørende.

- Ord kan ikke beskrive hva jeg føler nå, kvitret Suzann på Twitter etter seieren.

Suzann Pettersen har ofte trent med Tiger Woods. Og Suzann forteller at hun har fått tekstmeldinger fra den tidligere mannlige verdenseneren.

- Jeg fikk faktisk en melding av ham etter min andre kamp der det stod "godt gjort", røpet Tutta på pressekonferansen etter seieren.

Ny birdie på hull 18
Pettersen hadde kommandoen hele veien i kampen mot Kerr, og etter å ha vunnet det andre hullet, var den norske jenta én eller to opp hele veien.

På det 17. slo Kerr til med en Birdie, og hadde dermed muligheten til å utligne om hun vant det 18. hullet.

Men det har altså Suzann stålkontroll på. Og igjen måtte det en birdie til.

Både Suzann og Kerr hadde muligheten til birdie etter innspillet. Suzann lå fem meter unna hullet, mens Kerr lå tre meter unna.

Men da Suzann satte sin putt midt i koppen var det ikke nødvendig for Kerr å putte. Seieren var norsk.

To millioner i premie
Sybase Match Play Championship er en virkelig storturnering med 1,5 millioner dollar i premiepotten. Av det stikker Suzann Pettersen av med 375.000 dollar - ganske nøyaktig to millioner kroner. Ni av spillerne blant topp ti på verdensrankingen deltok i turneringen.

På veien til finalen har Suzann Pettersen slått både verdensener Yani Tseng samt Na Yeon Choi, som var førsteseedet i turneringen. Og i finalen ventet altså den tredjerangerte amerikanske publikumsfavoritten Cristie Kerr.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag