Gå til sidens hovedinnhold

Tiger har gitt bort 43 millioner

Og neste år vinner Tiger Woods en major igjen, tror norsk ekspert.

Etter 750 dager med utroskap, sexskandaler, heksejakt, skillsmisse, skader og dårlig spill, var endelig Tiger Woods tilbake på toppen igjen natt til mandag norsk tid. Da vant han Chevron World Challenge i California med ett slag foran Zach Johnson.

Og det var en svært lettet Tiger Woods som lot seg intervjue mellom jubelbrusene på Sherwood Country Club etter å ha ordnet seieren med to birdier på de siste to hullene.

- Når presset var som størst på de siste to hullene, slo jeg tre av de beste slagene jeg har slått hele uken. Jeg klarte det, selv om jeg var ett slag bak med to hull igjen. Det blir ikke bedre enn å gjøre birdie-birdie, sa Woods.

Har gitt bort 43 millioner
Vel, litt bedre blir det.

For tradisjonen tro ga Woods pengene han spilte inn under turneringen til sin egen veldedige organisasjon. For seieren fikk han 1,2 millioner dollar, og til sammen har alle de 7,5 millioner dollarene (rundt 43 millioner kroner) han har spilt inn i Chevron World Challenge gått til veldedighet. Tiger Woods Foundation jobber for å gi underprivilegerte ungdommer muligheten til å ta utdannelse.

Så er spørsmålet, betyr denne seieren at Tiger Woods nå er tilbake til sitt gamle gode jeg. Vi spør Viasat Golf-kommentator og redaktør av golfnews.no Fredrik Caspar Kracht.

- Han er på vei til å komme dit han var, men det er fortsatt litt å ta tak i, sier Kracht til Nettavisen.

Selvtillitt er nøkkelen
Spesielt på greenen har Woods en del å jobbe med. Bortsett fra på de siste to hullene, satte Woods nesten ikke en eneste putt fra mer enn to meter hele uka. I sin gode gamle putteform hadde Woods vunnet turneringen med sju-åtte slag.

Men med seieren i boks, kan puttingen bare bli bedre, tror Kracht.

- Putting går på selvtillit. Og når man får den, så ser hullet etter hvert ut som tilitersbøtter, sier han.

- På sitt beste satte han alt innenfor to meter, og han satte i tillegg mange lange putter, sier Kracht.

Spår majorseier
Viasat-kommentatoren understreker også at Chevron World Challenge ikke er blant de største turneringene. Faktisk var det bare 18 deltakere, og selv om de beste amerikanerne var på plass var de beste fra Europa ikke til stede. Og Europa har de fire beste golfspillerne i verden, nemlig Luke Donald (England), Rory McIlroy (Nord-irland), Lee Westwood (England), og Martin Kaymer (Tyskland).

Faktisk så er det mange som mener at turneringen ikke engang burde telt med på verdensrankingen, siden den ikke teller på noen tourer og har så få deltakere. Men det gjør den, og Tiger Woods suser faktisk opp fra 52. til 21. plass.

Kracht tror at Woods kommer til å klatre ytterligere neste år, men at det fortsatt er lenge før han er helt på toppen igjen.

- Det blir et veldig spennende 2012. Jeg har på følelsen av at han vinner én major i tillegg til et par andre turneringer. Men det er langt opp til de aller beste nå, sier Kracht.

Og bare for å ha nevnt det: Kracht sa før helgens turnering at han trodde Tiger ville få sin seier, men at det ville sitte langt inne, så kanskje spådommene hans er verdt å lytte til?

Se høydepunkter fra Tigers seier her:

HTML EMBED
Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken