RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tiger i utfordrer-rollen

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Alt tyder på at årets første majorturnering blir vunnet av Tiger Woods eller Phil Mickelson.

Torsdag ettermiddag norsk tid startet sesongens første Major-turnering i golf, US Masters, på Augusta-banen i Georgia, sørøst i USA.

Den store favoritten er Tiger Woods, ifølge bookmakerne. Han står i mellom 2,6 og 3 i odds, mens den nærmeste utfordreren står i 8 og 9 i odds.

Det kan være å undervurdere Phil Mickelson.

36-åringen er regjerende mester, og har vunnet to av de tre siste årene. I tillegg hadde han tre strake tredjeplasser før den første seieren kom i 2004. Tiger Woods, på sin side, har tre seirer på Augusta de siste seks årene.

Det er med andre ord gode sjanser for at en av disse to vinner også i 2007.

- Historisk sett, når en spiller først har lært seg denne golfbanen, begynner man å se at den spilleren vinner her flere ganger, sier Woods.

- Jeg tror det handler om å forstå hvordan man skal spille den, hvor det er lett å misse, hvilke slag man bør velge. Phil har vært med i teten mange ganger, og da han først vant for noen få år siden ga det ham plutselig selvtilliten som skulle til for å vinne igjen i fjor, mener Woods, som har vunnet 12. majortitler så langt i sin fantastiske karriere.

Mickelson hadde tre strake tredjeplasser på Augusta før han vant i 2004.

- Det er absolutt en bane jeg er komfortabel med, og et sted jeg har spilt godt uansett hvilken form jeg kommer hit med, sier Mickelson ifølge PGA.com.

Phil Mickelson går ut i 17-tiden torsdag, mens Tiger Woods først starter i 20-tiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere