RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tiger kan bli nummer én - igjen

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Tiger Woods kan gjeninnta tronen som verdens beste golfspiller til helgen, dersom han blir blant de fire beste i Nissan Open.

29-åringen mistet topp-plasseringen til Vijay Singh i september, men fijianeren er ikke med i helgens turnering i Los Angeles. Tiger trenger 19 rankingpoeng for å overta 1. plassen, men Nissan Open har aldri vært noen lykketurnering for Woods. Han har spilt turneringen ni ganger, men aldri vunnet. Han har imidlertid fire topp ti-plasseringer, deriblant to 2. plasser. Den forrige kom i 1999.

Oppgaven blir også noen hakk enklere, siden verken Ernie Els eller Phil Mickelson deltar. Mickelson har vunnet de to siste turneringene på PGA-touren, og er i kanonform om dagen.

Tiger Woods har hatt en tre uker lang turneringspause etter at han vant Buick Invitational. Han føler seg trygg på at Riviera-banen passer spillet hans.

- Jeg spilte min første proffturnering her da jeg var 16 år, og jeg har herlige minner av banen, sier Woods, ifølge BBC. Han har ytterligere ett mål for turneringen: å utvide rekken på 135 turneringer på rad uten å misse cuten.

Sterkest konkurranse får han trolig fra Mike Weir, som ble nummer to i helgens turnering, og som har vunnet Nissan Open de to siste årene. Det kommer i tillegg en sterk kontingent fra Europa: Lee Westwood, Ian Poulter, Brian Davis, Colin Montgomerie, Darren Clarke, Luke Donald og Justin Rose, for å nevne noen.

Poengene på verdensrankingen er akkumulert over en toårs-periode. Man får doble poeng for de man sanker inn de siste 13 ukene. Poengene blir vektet i forhold til turneringenes status og styrken i startfeltet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere