*Nettavisen* Sport.

Tiger kan bli nummer én - igjen

Foto: (foto: scanpix)

Tiger Woods kan gjeninnta tronen som verdens beste golfspiller til helgen, dersom han blir blant de fire beste i Nissan Open.

17.02.05 07:28

29-åringen mistet topp-plasseringen til Vijay Singh i september, men fijianeren er ikke med i helgens turnering i Los Angeles. Tiger trenger 19 rankingpoeng for å overta 1. plassen, men Nissan Open har aldri vært noen lykketurnering for Woods. Han har spilt turneringen ni ganger, men aldri vunnet. Han har imidlertid fire topp ti-plasseringer, deriblant to 2. plasser. Den forrige kom i 1999.

Oppgaven blir også noen hakk enklere, siden verken Ernie Els eller Phil Mickelson deltar. Mickelson har vunnet de to siste turneringene på PGA-touren, og er i kanonform om dagen.

Tiger Woods har hatt en tre uker lang turneringspause etter at han vant Buick Invitational. Han føler seg trygg på at Riviera-banen passer spillet hans.

- Jeg spilte min første proffturnering her da jeg var 16 år, og jeg har herlige minner av banen, sier Woods, ifølge BBC. Han har ytterligere ett mål for turneringen: å utvide rekken på 135 turneringer på rad uten å misse cuten.

Sterkest konkurranse får han trolig fra Mike Weir, som ble nummer to i helgens turnering, og som har vunnet Nissan Open de to siste årene. Det kommer i tillegg en sterk kontingent fra Europa: Lee Westwood, Ian Poulter, Brian Davis, Colin Montgomerie, Darren Clarke, Luke Donald og Justin Rose, for å nevne noen.

Poengene på verdensrankingen er akkumulert over en toårs-periode. Man får doble poeng for de man sanker inn de siste 13 ukene. Poengene blir vektet i forhold til turneringenes status og styrken i startfeltet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.