RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
JUBEL: 21 år gamle Jordan Spieth kan smile etter å ha sikret seieren i Augusta-masteren.
JUBEL: 21 år gamle Jordan Spieth kan smile etter å ha sikret seieren i Augusta-masteren. Foto: Jim Watson (Afp)

Tiger Woods' superrekord tangert av 21-åring

Jordan Spieth (21) ledet fra start til slutt i majorturneringen i Augusta. Dermed tangerte han Tiger Woods' rekord fra 1997.

– Dette er den mest utrolige uka i mitt liv, sa Spieth like før han ikledde seg den grønne jakken som alle Masters-vinnere får ta på seg når seieren er et faktum.

Men før han kom så langt hadde han herjet med sin motstandere på den krevende banen i Augusta, Georgia. Med en putting verden neppe har sett maken til før, var unggutten fra Texas aldri truet.

Etter en åpningsrunde på 64 torsdag, kikket han seg aldri tilbake. Dermed ble han den femte spilleren gjennom tidene som vinner etter å ha ledet samtlige fire dager.

Med to slag under par siste dag endte 21-åringen til slutt på 18 slag under par. Det er den samme scoren Tiger Woods fikk da han vant Masters for første gang som 21-åring i 1997.

Solid putting
For det var ikke noe å gjøre med Spieth – iallfall ikke på greenene. Den ene lange putten etter den andre falt ned i koppen. Kommentator Per Haugsrud i Viasat gikk så langt som å si at det muligens var det ypperste verden hadde sett på det kortklipte gresset.

– Det var veldig nervøst. Jeg trodde det skulle bli lettere i dag etter å ha spilt en dag i lederballen, men det var det ikke. Jeg sov ikke godt i natt, forklarte Spieth etter runden.

– Dette er så stort det kan bli i sporten vår, fortsatte han.

Det var også knyttet stor spenning til spilleren McIlroy spilte sammen med – nemlig Tiger Woods. Etter en solid 68-runde lørdag ventet mange at amerikaneren skulle vise glimt av gammel storhet den avsluttende dagen. Til tross for en god avslutning på runden, ble det ikke bedre enn en delt 17.-plass.

Det ble imidlertid dramatisk på hull ni hvor Woods slo rett i en rot og skrek i smerte.

– Beinet spratt på en måte ut av ledd, så jeg måtte bare sette det på plass igjen, sa Woods om uhellet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere