*Nettavisen* Sport.

Tigers fantastiske tall

Årets sesong er Tiger Woods’ ellevte på PGA-touren. Vi har tatt en titt hvordan verdens beste golfspiller gjorde det i de ti første.

25.01.06 08:44

I helgen sesongdebuterer Tiger på PGA-touren i Buick Invitational, turneringen han vant i fjor. Det var første slagturnering han vant på evigheter, og det var den første av i alt seks titler han tok med seg hjem til kona Elin i 2005.

Kan bli historisk - igjen
Turneringen i år er interessant av flere grunner, ikke bare fordi vår egen Henrik Bjørnstad er med, men også fordi startfeltet i seg selv er formidabelt, med mange av de beste på verdensrankingen klare til dyst. Tiger har også en mulighet til å bli historisk. Han har vunnet Buick Invitational tre ganger tidligere (det samme har Phil Mickelson, for øvrig - red.anm), og ingen har fire pokaler fra Torrey Pines-banen i trofeskapet sitt.

2006-sesongen er spesiell for Tiger Woods i den forstand at han har lagt ti år bak seg allerede. Det er nesten så det er rart å tenke på at Tiger bare så vidt har fylt 30 år. Han har vunnet alt som er å vinne allerede, og det meste har han vunnet flere ganger. Mange skulle kanskje tro det var unødvendig, men i sin jakt etter å bli enda bedre, la TIger om svingen sin for et par år siden, noe som medførte at han ikke vant like mye som før. Ekspertene mente de andre hadde tatt igjen Tiger, men fjorårssesongen beviste det stikk motsatte. I tillegg til de seks seirene han kapret, var han mange ganger på topp ti. Og han toppet pengelisten på PGA-touren i overlegen stil.

Tiger ble profesjonell i U.S Bank Championship i Milwaukee uka etter at han vant US Amateur-tittelen for tredje gang på rad. Siden har han aldri sett seg tilbake. Tiger vant to titler i sin første sesong, og endte på topp 10 i fem av åtte turneringer. Han vant naturlig nok Rookie of the Year-prisen i 1996.

55 millioner dollar
Nå er han fylt 30 år, han har giftet seg, og han kommer til Torrey Pines-banen i San Diego med 46 turneringsseire i kofferten. Han har spilt inn over 55 millioner dollar i rene prispenger, og han har vunnet ti major-titler. De to siste kom i Masters og British Open i fjor. Tiger har vunnet minst én turnering i alle årene han har deltatt på PGA-touren, og det er også en av rekordene han har.

Her gir vi deg en komplett oversikt over statistikken Tiger har hatt i årene han har vært på PGA-touren. Her har man noe å strekke seg etter...

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.