*Nettavisen* Sport.

Tigers siste sjanse

Foto: PETER MUHLY (Afp)

I går ble han herjet med, men i dag har Tiger Woods sjansen til å redde stumpene av sesongen.

05.10.10 07:16

Ryder Cup er det mest prestisjetunge du kan delta i om du er golfspiller. Det er den gangen annethvert år at golfspillerne får lov til å være lagspillere - når USA og Europa møtes til golfstrid.

Tiger Woods var egentlig ikke kvalifisert til å være med blant USAs 12 spillere etter en dårlig sesong, men ble plukket som et av tre wild cards av kaptein Corey Pavin.

Og Tiger viste seg tilliten verdig ved å vinne sine to første kamper sammen med Steve Stricker. Men søndag fikk duoen Woods/Stricker så mye juling det er mulig å få på en golfbane da de ble feid av greenen med sifrene 6/5 av Luke Donald og Lee Westwood.

(6/5 betyr at europeerne ledet med seks når det var fem hull igjen å spille - altså utklassingsseier).

Og det resultatet inspirerte Europa til et comeback etter at de lå under 6-4 etter de to første spilledagene. Europa vant fem av søndagens seks kamper og delte den siste, og gikk dermed opp i ledelsen 9½ mot 6½ foran de siste 12 singelkampene.

Singelkampene må for første gang spilles på en mandag etter at tungt regn har preget helgen på Celtic Manor i Wales der Ryder Cup spilles. USA må skrape sammen 7,5 poeng på de 12 kampene for å klare 14 poeng - som er det som skal til for at USA skal ta med seg Ryder Cup-pokalen tilbake over Atlanterhavet.

Det vil være en formidabel opphenting av USA. For Tiger Woods vil det nok være en stor personlig seier om han vinner sin kamp mot Francesco Molinari og bidrar til en slik opphenting.

Kampen mot Molinari vil uansett være det siste av betydning Woods foretar seg på en golfbane i 2010. Han er ikke kvalifisert for sluttspillet på PGA-touren, og tar seg trolig en lang ferie etter dagens dyst.

Slik spilles singelkampene i Ryder cup mandag:
Her kan du følge Ryder Cup gjennom dagen.
1005: Westwood v Stricker
1017: McIlroy v Cink
1029: Donald v Furyk
1041: Kaymer v D Johnson
1053: Poulter v Kuchar
1105: Fisher v Overton
1117: Jimenez v Watson
1129: F Molinari v Woods
1141: E Molinari v Fowler
1153: Hanson v Mickelson
1205: Harrington v Z Johnson
1217: McDowell v Mahan

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.