RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til topps med mammas livsforsikring

Foto: - (-)
Sist oppdatert:
Da moren døde, stod den nye verdenseneren og trente golf.

Jiyai Shin (22) stod på driving rangen da moren døde i en bilulykke i 2004, mens hennes to yngre søsken ble hardt skadet.

Sov med søsknene
Søsknene ble liggende ett år på sykehus, med Jiyai ved sin side. Shin tilbrakte dagene på driving rangen og nettene hos sine søsken.

Faren bestemte seg for å investere pengene fra morens livsforsikring i Jiyais golfkarriere. Det var et godt valg.

Denne uken gikk 22-åringen til topps på den offisielle verdensrankingen.

Mens de fleste i verdenseliten kjempet om seieren i den tidligere eneren Lorena Ochoas avslutningsturnering i Mexico, lurte sørkoreanske Jiyai Shin (22) seg til topps ved å vinne en turnering på den japanske touren, JLPGA.

Sjekk rankingen her. (Ekstern lenke)

Shin har fortalt at morens død gjorde henne enda mer bestemt på å satse på golf som levevei. Hennes sterke historie har gjort henne til en superstjerne i golf-gale Sør-Korea.

Stjernestatusen har også hennes prestasjoner de siste årene bidratt til. I 2008 vant hun tre turneringer på LPGA-touren uten at hun var offisielt medlem. Også året etter vant hun tre turneringer og ble Rookie of the Year.

Suzann i kampen
Verken Suzann Pettersen eller noen andre av Ochoas konkurrenter i Mexico gjorde det bra nok på LPGA-turneringen til å passere Ochoa.

Det gjorde derimot Shin som nå leder med 9,29 snittpoeng mot Ochoas 9,20.

- Jeg kan ikke tro at jeg er nummer en, sier Shin etter at den nye rankingen ble klar.

Ochoa kommer til å falle gradvis på rankingen ettersom hun mister rankingpoeng, og de neste ukene kommer det til å bli en fight om hvem som skal ha verdensenerposisjonen.

Suzann Pettersen ligger godt an, men ble forbigått av Ai Miyazato fra Japan, som vant turneringen i Mexico, og ligger på en femteplass denne uken, med 8,34 snittpoeng.

Marianne Skarpnord klatret for øvrig fem plasser til 107. plass i verden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere