RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(foto: scanpix)

Tjente 7,6 mill. etter kollaps

Sist oppdatert:
En kollaps på det siste hullet av både Colin Montgomerie og Phil Mickelson ga US Open-seieren til Geoff Ogilvy.

29-åringen chippet seg i hullet på den 17. greenen og senket en sterk parputt på det avsluttende hullet, og endte totalt på fem slag over par. Australieren måtte vente på at Phil Mickelson, som ledet før sitt siste hull, skulle gjøre seg ferdig.

Lefty, som hadde vunnet de to siste majorturneringene, trengte bare par for å sikre seg sin tredje strake majortriumf. Men han måtte imidlertid nøye seg med en dobbeltbogey etter noe hasardiøst spill. Og bare minutter tidligere hadde Colin Mongomerie også gått av den siste greenen med en dobbeltbogey, takket være svak putting.

- Jeg tror jeg ble begunstiget med litt veldedighet, sa en beskjeden og en smule sjokkert Ogilvy til pressen etterpå. - Men selvfølgelig: dette er noe man drømmer om. Alle som spiller golf, drømmer om å vinne en major, sa han til pressen etter turneringen.

29-åringen er den første australieren til å vinne US Open siden Greg Norman gjorde det i 1993. For seieren kunne Ogilvy innkassere 1.225.000 dollar - eller litt over 7,6 millioner kroner. Ogilvys score på fem over par var den høyeste av en vinner i US Open siden 1974. Den gangen spilte man også på Winged Foot-banen.

Phil Mickelson spilte for øvrig sin 15. sisterunde i US Open uten å komme under par. Søndag gikk han på 74 slag. Og det var særlig fra tee til green han gjorde seg bort. Han traff bare to fairways hele dagen. Han delte 2. plassen med Montgomerie og Jim Furyk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere