RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SPRAKK: Suzann Pettersen feilet fullstendig i Australian Open.
SPRAKK: Suzann Pettersen feilet fullstendig i Australian Open. Foto: Joe Castro (Afp)

Totalsprekk for Tutta i Australia

Sist oppdatert:
Ble ikke verdensener.

Suzann Pettersen kunne bli verdensener, men feilet fullstendig i siste runde av Australian Open. Med hele åtte slag over par endte den norske golfstjernen på 28.-plass i LPGA-turneringen.

Forutsetningene var klare for «Tutta» før søndagens runde i Melbourne: Seier eller annenplass delt med maksimalt én spiller ville holde til å frarøve Park In-bee posisjonen som verdensener.

Det ville gjort 32-åringen til tidenes første norske verdensener i golf. Men slik skulle det ikke gå.

Åtte over par
Pettersen startet dagen på fjerdeplass og åpnet med en birdie på første hull. Men allerede på hull 2 startet problemene. Tutta slo bort ballen og endte par-4-hullet på tre slag over par.

Deretter ble det tre bogeyer, to dobbeltbogeyer og en ny birdie for Oslo-jenta. Hun var aldri i nærheten av å blande seg inn i tetkampen på siste dag.

Det ble åtte slag over par søndag og totalt to under par for Tutta i turneringen.

Vond norsk dag

Siste dag ga enorm endring i toppen. Karrie Webb vant på hjemmebane etter sin 68-runde, mens Chella Choi ble vippet ned til annenplass. Også flere som lå godt an før siste dag, avsluttet svakt.

En skuffende avslutningsdag ble det også for Marianne Skarpnord, som lå på delt 5.-plass. Hun delte til slutt 28.-plassen med Tutta.

Søndagen kunne knapt startet verre for Skarpnord. I løpet av de seks første hullene måtte hun tåle fire bogeyer og én dobbeltbogey. Nok en bogey på 10. hull ga sju slag over par til sammen.

Australian Open var årets første turnering for Tutta, som snart får flere sjanser til å overta førsteplassen på verdensrankingen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere