*Nettavisen* Sport.

Trøbbel for Tiger

I TRØBBEL: Golfstjerne Tiger Woods. Foto: Sam Greenwood (Afp / NTB scanpix)

- Lei av å slite.

Golfstjernen Tiger Woods innrømmet at det hadde vært en «jobbedag» etter å ha åpnet Phoenix Open med en skuffende runde på to over par.

39-åringen er tilbake fra ryggskade og spiller sin første PGA-turnering for året. Allerede etter torsdagens runde er Woods ni slag bak ledende Ryan Palmer, som spilte gnistrende golf på Scottsdale-banen, rett i nærheten av der Seattle Seahawks og New England Patriots møtes i søndagens Superbowl-finale.

Woods fikk en elendig start på runden, og selv om han spilte seg litt opp, ble han liggende på en foreløpig 104.-plass. Runden ble stanset på grunn av mørkets frembrudd, og ni spillere må gå sine siste hull fredag.

- Fysisk er jeg grei. Mentalt er jeg lei av å slite for å prøve å sette sammen en runde. Det tar mye energi å være i stand til å kjempe seg tilbake slik, sa Woods.

Endringer

Han startet med to bogeyer og en dobbeltbogey på de fire første hullene. Senere ble det en birdie, to nye bogeyer, en eagle og nok en birdie.

Etter turneringen utenfor Phoenix, Arizona ser den tidlige verdenseneren for seg noen fridager. Woods skal forsøke å tilpasse seg endringer han har måttet gjøre i golfsvingen på veien tilbake mot toppen.

- Det kommer til å ta litt tid å få følelsen av hvor hendene mine må være når jeg slår.

- Jeg har vært igjennom det før. Det er en frustrerende greie. Jeg må konkurrere litt, og så kan jeg begynne å stole på opplegget, sier Woods.

Langt bak

Bak Palmer deler Keegan Bradley og Bubba Watson annenplassen med -6. Også Daniel Berger er seks under par før han får spilt ferdig sine to siste hull.

Phil Mickelson, som har vunnet Phoenix Open tre ganger, fikk i likhet med Woods en treg start. Men veteranen spilte seg opp og er på delt 29.-plass etter første runde.

Woods deltar i Phoenix-turneringen for første gang siden 2001. Den avsluttes søndag, men det gjenstår å se om amerikaneren klarer cuten og får spille i helgen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.