Tror Tutta og Europa tar det

Foto: (Reuters/Scanpix)

Norske og amerikanske eksperter er enige.

KILLEEN CASTLE (Nettavisen): Søndag ettermiddag vet vi hvem som vant årets Solheim Cup. USA og Europa ligger helt likt etter fredagen og lørdagen, og de 12 singlematchene søndag vil avgjøre alt.

Basert på verdensrankingen har USA sett ut som favoritter, men golf er ikke fullt så enkelt.

Vi har fått kommentator på Viasat Golf, Fredrik Caspar Kracht, til å analysere de tolv duellene som avgjør alt. Kracht har kommentert hele turneringen for Viasat Golf, og har således sett alle spillerne i aksjon.

Han kommer til samme konklusjon som Golf Channels skribent Jay Coffin: Europa vinner!

Både Kracht og Coffin spår også at Suzann Pettersen vil vinne sin match mot Michelle Wie, og dermed ta sin første seier i single i sin sjette Solheim Cup. Den første matchen starter 11.10 norsk tid, mens Suzann Pettersens match begynner 12.30.

Du kan følge det hele direkte her.

Her er Krachts vurdering:

Match 1: Creamer/Matthew (USA)

- Her tror jeg Creamer tar hjem denne. Hun er ekstremt god på match og har hatt en bra cup så langt. Matthew har vist noen svakhetstegn den siste dagen og slutten av første dag. Utfordringen er at Creamer har spilt alle matcher så langt. Kan merke det.

Match 2: Lewis/Gustafson (EUR)

- Lewis blir sterk om hun spiller som i dag. Sophie har overtaket lengdemessig og kan bli en hard nøtt for amerikaneren. Tror Europa trekker det lengste strået ettersom Lewis har en opp og ned cup. Gustafson hvilte seg i form i ettermiddag. Hun har spilt stabil og godt de to første dagene.

Match 3: Pressel/Nordqvist (EUR/USA)

- Pressel er nok favoritt, men kan slite litt mot Nordqvist pga lengden. Men: Pressel er en av verdens beste puttere og wood-spillere. Ønsker Nordqvist, men frykter Pressel. Norqvist er absolutt god nok og bør vinne.

Match 4: Inkster/Davies (EUR)

- Håper og tror Laura Davies spiller som i dag. Da knuser hun Inkster som ikke har spilt bra den siste tiden. Det har heller ikke Davies, men hun fant igjen god gammel brillianse i dag.

Match 5: Hurst/Reid (EUR)

- Her er Reid favoritt. Hun har spilt meget godt så langt. Hurst har ikke fått vist seg frem altfor mye.

Match 6: Lincicome/Boeljon (USA)

- Jeg tror Lincicome blir for sterk for nederlenderen. Hun har spilt bra, men kvaliteten amerikaneren viste i dag og ikke minst lengden hennes vil være en fordel. Vanskelig å knekke nederlenderen. Hun er iskald, men mangler erfaring.

Match 7: Lang/Gal (EUR)

- Sandra Gal har imponert som rookie. Med hennes putter tror jeg dette kan gå veien. Lang har ikke imponert.

Match 8: Kim/Hjorth (EUR)

- Kim er en løs kanon. Hun er hard i hodet og en spiller som kan sette ut en motstander ved hjelp av væremåte. Tror rutinerte Hjorth drar denne i land etter flott spill de første dagene. Hun har vokst siden starten.

Match 9: Wie/Pettersen (EUR)

- Dersom Tutta får i gang putteren blir dette en grei seier. Wie har ikke imponert og bør ikke bli noe problem for henne. Wie har for mange dårlige slag. Tutta har dog ikke vist seg fra sin beste side. Tror på hennes første triumf i singel matcher.

Match 10: O`Toole/Hedwall (USA/EUR)

- Hedwall er nødt til å spille som den første dagen for å slå O`Toole. Begge har imponert så langt. Fordelen til USA er puttingen hennes. Kan bli utslagsgivende. Håper Hedwall fortsetter å imponere. Trenger spill opp mot sitt beste. Et kontroversielt Wildcard fra USA har imponert en golfverden. Meget åpen match.

Match 11: Stanford/Munoz (EUR)

- Her tror jeg rookie Munoz blir for sterk for Stanford. Spanjolen har imponert stort, holdt hodet kaldt og satt viktige putter. Stanford har ikke innfridd etter mitt syn.

Match 12: Kerr/Stupples (USA)

- Jeg er redd Kerr blir for sterk. Hun er enormt sterk i matchspill. Stupples har muligheten til å slå henne. Lengden kan spille inn og hun må spille opp mot sitt aller beste for å ha en sjans i det hele tatt. Putteren til Kerr er meget farlig.

Totalt vil det gi en 8-4 til Europa i singlematchene og seier med totalt 16-12.

Coffin fra Golf Channel gir Europa en 7-5-fordel i sin vurdering, som du kan lese her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.