Tutta: - De hatet oss der ute

KONTROVERS: Suzann Pettersen fikk mye kritikk etter at hun påpekte regelbrudd og sørget for at hun og Charley Hull vant sin kamp for Europa mot USA på morgenkvisten.

KONTROVERS: Suzann Pettersen fikk mye kritikk etter at hun påpekte regelbrudd og sørget for at hun og Charley Hull vant sin kamp for Europa mot USA på morgenkvisten. Foto: David Cannon (Getty Images)

Tror golfstjernen kan ha ødelagt sitt gode rykte.

20.09.15 16:34

Suzann Pettersen tapte så det sang på alle fronter da Europa kollapset i Solheim Cup i golf søndag. Nå får hun trolig en meget tøff hjemkomst til USA.

Amerikanerne dominerte fullstendig i singlekampene søndag og vant åtte av tolv oppgjør der. Dermed ble det 14,5-13,5 i amerikansk favør etter at alt snudde på et par timer.

Pettersen ble hatobjekt nummer én i USA-laget tidlig på dagen. Hun påpekte en regelfeil gjort av en USA-spiller. Det ga europeisk seier og poeng.

Men de aller, aller fleste golfspillere ville ikke ha gjort som Pettersen. Hun brøt de fleste uskrevne regler med sitt valg.

Dermed begynte det å koke fullstendig ute på banen med sinne, tårer og ukvemsord.

USA fikk en voldsom tenning etter opptrinnet. De spilte fantastisk i single og raderte ut den ene europeiske jenta etter den andre. Pettersen hadde sjansen til å redde seier til Europa, men hun lyktes ikke mot Angela Stanford.

- Vi møtte en isfront når vi kom ut på banen. Det var vi fullt forberedt på. De hatet oss. Jeg vet ikke hvorfor, det var de som gjorde feil – ikke oss, sa Pettersen til Eurosport etter turneringen.

Angrer ikke
Hun forklarte det som skjedde søndag morgen slik:

- Det har vært helt klart hele uken at man skal være tydelig. Det var ikke en «gimmie» for en debutant. Hun trodde hun hadde fått den og plukket opp ballen. Det var langt fra en «gimmie» på det tidspunktet, sa Suzann Pettersen.

Golfkommentator og tidligere -proff Per Haugsrud er alt annet enn enig med Pettersens syn på hendelsen.

- Den putten er 25 centimeter. Den skal man gi bort. Det er usportslig å la henne slå i den. Det er noe av det verre jeg har sett. Når man ser på bildene, og jeg har sett klippet mange ganger, ser man at Charley Hull snur og går raskt bort fra green. Det er et tydelig signal. Jeg har kommentert og spilt tusenvis av runder, og hvis man mener et hull ikke er ferdig, står man stille, sier Haugsrud til NTB.

Ødelagt?
Pettersens rykte i USA, der hun bor og spiller det meste av året, fikk seg en real smell søndag.

Det skal mye til å bygge det opp igjen.

- Jeg er fryktelig redd for at det hun har bygget opp gjennom godt spill i 15 år, er revet ned i løpet av sekunder. Folk har kort hukommelse, sier Haugsrud.

- Det var ikke bra i det hele tatt. Suzann bryter alle uskrevne regler. Det er greit at man i stundens hete kan stille seg spørsmålet om det var greit, men når hun fikk summet seg litt og pratet med Annika (Sörenstam, visekaptein), burde hun sagt: «Sorry, vi deler poenget».

På Twitter raste svært mange mot Tutta.

Den tidligere fotballproffen Dietmar Hamann er en hyppig tvitrer. Og han sendte en bøtte mot Tutta og kaller saken «Solheimgate»:

«Har noen noen gang tidligere sett mer usportslig opptreden enn hva Suzann Pettersen viste i morgenens Solheim Cup?»

Etter avgjørelsen la han til: «Europa mistet ikke bare pokalen, men også æren. Dårlig form hos Pettersen og Koch (lagkaptein)» (©NTB).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.