Tutta: - Det er klart jeg er skuffet

Suzann Pettersen måtte gi tapt for verdensener Park In-bee på siste runde søndag.

Suzann Pettersen måtte gi tapt for verdensener Park In-bee på siste runde søndag. Foto: Xaume Olleros (Afp)

Suzann Pettersen tar med seg mye positivt fra golfturneringen i Kina, selv om hun måtte gi tapt for verdensener Park In-bee på siste runde søndag.

Den norske golfstjernen toppet europatourturneringen gjennom tre runder, men da alt skulle avgjøres måtte hun ta til takke med annenplassen.

– Jeg spilte ikke dårlig i dag, men jeg klarte ikke å utnytte de birdiemulighetene som dukket opp tidlig. Det er klart jeg er skuffet, men av og til opplever du å bli slått på målstreken, og da må du bare bite i det sure eplet og gå videre, sa Pettersen til NTB.

Med seieren fikk Park revansj for fjorårets knepne tap på den tropiske øya Hainan. Den gang gikk Tutta til topps ett slag foran sørkoreaneren.

Fem bak

Før sisterunden var Pettersen i delt ledelse med Park, men søndag fant hun ikke den gode rytmen fra de tre foregående rundene.

Der Park vartet opp med åtte birdier under sin 67-runde, klarte Suzann Pettersen bare to. Hun måtte til slutt ty til fem slag mer enn Park, som vant med totalt 24 slag under par.

Tutta gikk på en bogeysmell på fjerde hull, men det ble altfor mye spill på par søndag. Det hadde derfor ingenting å si at Park gikk på to bogeyer i finalerunden.

– Det var flere birdiesjanser som jeg ikke tok vare på, og det må du mot en så sterk spiller som Park. Forspranget ble for stort. Det er ikke bra nok, men jeg tar med det positive og må lære av dette, sa Tutta.

– Formen er stigende etter fire uker med turneringer. Jeg er bedre nå enn jeg var på tilsvarende tid i fjor.

Første major nærmer seg

Annenplassen i Kina er Tuttas beste plassering i 2014. Nå går turen tilbake til USA, der hun de to neste ukene skal spille LPGA-golf i Arizona og California. Årets første majorturnering starter tidlig i april.

Pettersen har vært nummer to på verdensrankingen i strekk siden september i fjor. Hun har i denne perioden vært nær å gå forbi Park In-bee.

– Jeg tenker ikke så mye på det. For meg er det viktig å spille godt og vinne golfturneringer. Gjør jeg det, vil resten gå av seg selv, sier Tutta. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.