RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
INNENFOR REKKEVIDDE: Suzann Pettersen henger med i et jevn tetstrid i Sør-Korea.
INNENFOR REKKEVIDDE: Suzann Pettersen henger med i et jevn tetstrid i Sør-Korea. Foto: Ahn Young-joon (Ap / NTB scanpix)

Tutta: - Jeg er mer populær enn kronprinsen

Sist oppdatert:
Offensiv Suzann Pettersen kjemper om ny seier.

Suzann Pettersen ligger på delt tredjeplass etter lørdagens tredje runde av LPGA-turneringen KEB-HanaBank Championship i Sør-Korea.

Den plassen deler hun med ni andre utøvere med til sammen 212 slag.

Sørkoreanerne dominerer på hjemmebane. I tet ligger Baek Kyu Jung og Bae Hee-Kyung, som begge har 211 slag før søndagens avgjørende runde.

Det er også fire sørkoreanere blant dem som ligger på samme plassering som Tutta.

Oslojenta har vunnet den samme turneringen to ganger tidligere. Med triumfene i 2007 og 2012 er hun den eneste ikke-asiatiske golferen som har klart dette.

Høy stjernestatus

Overfor LPGAs nettsted forsøker 33-åringen å sette ord på hvor populær dette har gjort henne i Sør-Korea. Pettersen anser seg i alle fall som den mest populære nordmannen i landet.

- Jeg er mer populær enn prinsen, sier Tutta.

Søndag kan hun bli den første til å vinne KEB-HanaBank Championship for tredje gang. Pettersen venter seg mye støtte fra det sørkoreanske publikummet og håper på sin første LPGA-seier for året.

- Å vinne denne turneringen tre ganger ville vært fantastisk. Det blir moro å ha sjansen til det i morgen. Jeg merker selvfølgelig at jeg har noen fremragende tilhengere her i Korea også, tilføyer den norske golfstjernen.

Holder på planen

Fra før har hun vunnet fem LPGA-turneringner i Asia. Søndag skal hun unngå å se på den tette resultatlista når hun går den siste runden.

- Jeg prøver å holde meg til planen. Jeg føler fortsatt at jeg har en runde med et lavt antall i meg på denne banen. Forhåpentlig klarer vi å ta det fram i morgen.

Pettersen åpnet første dag på sjuendeplass etter en 70-runde.

En 71-runde fredag førte henne opp til 4.-plass, og en ny 71-runde lørdag ga tredjeplass før avslutningsdagen. Banens par ligger på 72.

Lørdag hadde Suzann Pettersen fem birdier og tre bogeyer på runden i Incheon. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere