RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Suzann Pettersen har tatt grep etter den litt skuffende sesongen i fjor og er optimist før den rekordtidlige åpningen denne uken.
Suzann Pettersen har tatt grep etter den litt skuffende sesongen i fjor og er optimist før den rekordtidlige åpningen denne uken. Foto: Imago/xinhua (All Over Press)

Tutta: - Kan fortsatt bli nummer én

Suzann Pettersen har tatt grep etter den litt skuffende sesongen i fjor og er optimist før den rekordtidlige åpningen denne uken.

Tutta starter sesongen med LPGA-turnering i Florida denne uken. Som regel har den norske golfstjernen sesongåpnet i Asia eller Australia i februar, men i år innledes det hele med Coates Golf Championship onsdag.

– 2015 blir en sesong der det sportslige står i fokus og som legger grunnlaget for OL i Rio. For egen del blir det viktig å finne godfølelsen og konkurranseformen, sier hun.

Byttet trener og caddie

Tuttas store mål er fremdeles å bli nummer én i verden, noe hun så langt aldri har vært. Neste uke runder hun 400 uker blant de ti beste i verden. Det har ingen gjort før henne.

– Jeg tenker ikke så mye på verdensrankingen, men målet er fortsatt å bli nummer én i verden. Skal man bli det, så er det bare å se oppover. Jeg starter sesongen i utfordrerposisjon som nummer fem, men vet at hvis jeg gjør jobben min er det fullt mulig å nå målet i år, sier 33-åringen.

I fjor gikk Tutta seiersløs for første gang siden 2010. Skader må ta en del av skylden, men det var tydelig at hun var misfornøyd. Caddie Brian Dilley og trener David Leadbetter ble byttet ut.

Får puttehjelp

I tillegg skal Jon Karlsen, toppidrettsansvarlig i Norges Golfforbund, hjelpe der skoen trykker mest: På greenen. Puttingen er der Tutta alltid har hatt mest å hente.

– Jon har kommet inn med nye impulser og treningsmetoder. Vi har hatt et tjuetalls treningstimer sammen, og jeg har stor tro på at samarbeidet vil gi resultater på greenen i 2015, sier hun.

Den nye treneren hennes er Butch Harmon, mannen som bygget opp svingen til Tiger Woods da han var ung. 71-åringen har trent en rekke stjerner, blant andre Phil Mickelson, Adam Scott og Rickie Fowler. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere