*Nettavisen* Sport.

Tutta mistet ledelsen i British Open

MISTET LEDELSEN: Suzann Pettersen ligger på 3.-plass etter tre runder av kvinnenes British Open-turnering i Skottland. Foto: Paul Faith (Afp)

- Jeg spiller nok en veldig solid runde.

Suzann Pettersen ligger ett slag bak lederduoen i majorturneringen British Open etter å ha gått på par lørdag. Nok en gang var Donald Trump å finne blant publikum.

Det ble en variert tredjerunde for 34-åringen. Med bogey på første hull, og ytterligere en på nummer seks, var hun to over par etter halvspilt runde. Med to strålende lange putter på hull 10 og 11 var hun tilbake på par for dagen, en score hun holdt resten av runden.

- Jeg spiller nok en veldig solid runde. Jeg klarte å komme meg tilbake til par, men jeg burde nok vært et par slag bedre, fortalte Tutta.

Totalt ligger hun sju under par foran siste runde søndag. Ett slag foran henne ligger duoen Teresa Lu fra Taiwan og sørkoreanske Ko Jin-young. Det betyr at Oslo-golferen går ut rett før lederballen sammen med japanske Mika Miyazato.

– Det spiller ingen rolle om jeg går sist eller nest sist. Jeg føler meg sikker i det jeg gjør, sa hun til NTB.

Ikke teknikken
Likevel erkjente hun at lørdagens kunne og burde ført til en bedre score. På hull 15, 16 og 17 misset hun korte birdieputter.

- Det er veldig irriterende når man ikke klarer å sette enkle putter etter gode slag, men det hører med.

- Leste du linjene feil eller var det teknikken?

- Jeg underleser to av dem og kan ikke skylde på teknikken.

Trump-telefon
På de to første hullene var Donald Trump igjen ute i golfbilen for å kikke på sin golfyndling. Hans opprinnelige plan var å følge majorturneringen de to første dagene, men den amerikanske presidentkandidaten valgte å utvide oppholdet for å se Tutta.

- Ja, jeg ville elsket å se henne vinne, sa han til NTB lørdag morgen.

Selv hadde Tutta blitt vekket av 69-åringen samme morgen.

- Han ringte meg i dag tidlig på rommet og ønsket meg lykke til. Han skulle dra klokken 3, så jeg måtte ikke bli skuffet om jeg ikke så ham på banen. Han er en fantastisk person med et utrolig stort hjerte, og han hadde ikke trengt å ringe for å ønske lykke til da jeg sov, men det er måten han er på. Han bryr seg, og det er hyggelig, sa Tutta.

Skarpnord
Også norske Marianne Skarpnord viser fram solid golf i Skottland. Hun gikk lørdagens runde ett slag over par. Dermed ligger hun totalt to over par på en delt 23.-plass. Fra før er hennes beste plassering i en majorturnering 35.-plass. (©NTB)

Annonsebilag